Başbakan Tatar, Konya’da temaslarda bulundu

Başbakan Tatar, Konya’da temaslarda bulundu

Başbakan Ersin Tatar bu sabah gittiği Türkiyede temaslarını sürdürüyor.

Başbakan Tatar, sabah saatlerinde Ankaraya gitti.

Ankara’da KKTC Büyükelçilik maslahatgüzarı Huriye Hançerli, Büyükelçilik görevlileri, şehit aileleri ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Başbakan karayoluyla Konya’ya geçti.

Başbakan Tatar, Konya’da ilk olarak Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ve kaymakam Mustafa Kutlu ile görüştü…

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale yaptığı kısa konuşmada birlik, beraberlik kardeşlik mesajı verdi…

Cihanbeyli ilçesi hakkında genel bilgiler de veren Mehmet Kale, Kıbrıs konusuna en az KıbrısTürk halkı kadar duyarlı olduklarını belirtti.

Başbakan Ersin Tatar da Türkiye ile birlikte varolma mücadelesinde sürekli gelişen bir KKTC olduğunu vurguladı.
KKTC’yi gerek eğitim gerekse Turizm açısından Türkiye’de tanıtmaya çalıştıklarını belirten Başbakan Tatar, Türkiye’nin Doğu Akdeniz de önemli bir devlet konumunda olduğuna işaret etti.

Tatar, “Türkiye hak ve çıkarlarımızı korumak için yanımızdadır. Türkiye Cumhurbaşkanı Eedoğan her açıklamasında bunu ifade ediyor.” dedi.

Başbakan, hem kültürel hem de siyasi bağların güçlenmesinin önemine değinerek Konya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti…

Başbakan Ersin Tatar, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ı da makamında ziyaret etti. Görüşmede açıklama yapılmadı karşılıklı anı hediyeleri takdim edildi.

Başbakan daha sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’la görüştü.

İbrahim Altay görüşmede bu ziyaretin ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

İbrahim Altay, Konya belediyesi ve Türk Dünyası belediyeler birliği olarak KKTC’de Başbakan’ın da uygun göreceği bir şehirle kardeş şehir olmayı arzu ettiklerini de ifade etti.

Başbakan Tatar da Konya’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

“Her türlü ilişkiyi geliştirmek istiyoruz” diyen Başbakan burada yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz’deki duruma da atıfta bulunarak “Haklarımızı korunak için olağanüstü çaba içerisindeyiz” diye konuştu.

“Ulaşım ve iletişimin geliştiği bu zamanda aramızdaki bağları daha da güçlendirmemiz gerek” diyen Başbakan, kültürel, ekonomik siyasi bağların daha da gelişmesi ve temasların yoğunlaşmasını istediğini dile getirdi.

Konyadaki temasları çerçevesinde Başbakan Ersin Tatar, Konya TV’ye özel röportaj verdi.

Başbakan Tatar, Konya’da Selçuklu Kongre Merkezinde ‘Kıbrıs meselesi ve Doğu Akdenizde neler oluyor’ konulu konferansta konuştu.

Bu akşam İstanbul’a geçecek olan Başbakan Tatar, yarın Muş’a gidecek.

Tatar Muş’ta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile gerçekleşecek Malazgirt Zaferinin 948. Yıldönümü etkinliklerine konuk olacak.

Başbakan Tatar, Ahlat ve Malazgirt’te gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili programını tamamlamasının ardından, etkinliklere Vakfın davetlisi olarak katılan KKTC kafilesi ile birlikte yarın akşam adaya dönecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir