Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri, Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu başlıyor

Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri, Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu başlıyor

Çatalköy Belediyesi’nin düzenlediği 10’uncu Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri 6-7 Eylül ve 3’üncü Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu 1-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, etkinliklerle ilgili bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri ile Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu’nu ekeonomik davranarak bu yıl birleştirme kararı aldıklarını belirtti.

Hulusioğlu, amaçlarının bu tür etkinliklerle, Kıbrıslı Türklerin öz kültürünü yaşatmak, genç nesillere aktarmak,ülkeye gelen turistlere tanıtmak ve sosyal sorumluluk projeleriyle farkındalık yaratmak olduğunu kaydetti.

Merkezi Hükümetlerin belediyeler reformunu hayata geçirmesi gerektiğini de ifade eden Hulusioğlu, belediyelerin sayısının azalması yanında, belediyelerin işlevsel, ekonomik ve personel yapısı açısından daha güçlü bir yapıya kavuşturulmasının önemini vurguladı.

Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Derman Atik de Vounous’un uluslararası katılımcıları ve Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri’nde ise Modacı Abdullah Öztoprak’ın şovu dışındaki tüm etkinliklerin belediyenin kendi ekiplerince gerçekleştirileceğini söyledi.

Atik, Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak sempozyumunun, Kuzey Kıbrıs ve Çatalköy’ün tanıtımı açısından çok değerli bir proje olduğunu vurguladı.

Modacı Abdullah Öztoprak da geçen yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle sahneleyemedikleri, çevre konusunda ülkedeki duyarsızlığa vurgu yapılan “Zira” adlı şov ile beste ve güfte yarışmasının bu yıl hayat bulacağını belirtti.

Medeni ve eğitimli bir toplum olmakla övünülse de Kuzey Kıbrıs’ta vatandaşlarda çevre konusunda ciddi bir duyarsızlık olduğunu vurgulayan Öztoprak, şovda çevre konusunda yaşanan kayıpların çünküleriyle, bu konuda neden önlem alınması gerektiğinin ziraları konusuna vurgu yapılacağını söyledi.

Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu Proje sorumlusu Rauf Ersenal ise 1-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyuma dünyanın farklı ülkelerinden 74 sanatçının katılacağını kaydetti.

Emekleme döneminde olmasına rağmen Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak sempozyumunun dünyada farklı ülkelerde, bu sanatla ilgilenen kesimler arasında kendine önemli bir yer edindiğini belirten Ersenal, resmi açılışı 8 Eylül’de yapılacak ancak 1-16 eylül arasında devam edecek sempozyumun tüm vatandaşlara açık olduğunu anımsattı.

10’uncu Çatalköy Belediyesi Beşparmaklar Kültür Sanat günleri ise 6 Eylül Cuma günü kortejle başlayacak.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir