Sucuoğlu:Dijital dönüşümle ilgili bir program başlatacağız

Sucuoğlu:Dijital dönüşümle ilgili bir program başlatacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC Telsim Genel Müdürü Cenk Alper ve Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’ı kabul etti.

Telsim Genel Müdürü Cenk Alper, konuşmasında, adanın geleceğinde dijital dönüşümde iz bırakmak istediklerini ifade etti.

Alper, “Adanın geleceğinde dijital dönüşüme öncülük edecek nesillere istihdam sağlamak en büyük dilek ve arzumuz. Bununla ilgili olarak sizin vizyonunuzdan yararlanacağımıza inanıyorum” dedi.
Bakan Sucuoğlu ise dijital dönüşümle ilgili ciddi projeleri olduğunu ifade ederek, konu ile ilgili geçtiğimiz hafta Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden yetkililer ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini, protokolü imzalama aşamasında olduklarını kaydetti.

Sucuoğlu, “Ortaokul ve lise öğrencilerinden başlayacak şekilde, yazılımla ilgili, bilgisayar kullanımı ile ilgili, belki önlerini açacak dijital sektör ile ilgili haftanın belli günlerinde teorik dersler verip, çocukların yazılımla ilgili tecrübelerini, bilgilerini artırma yönünde bir programı başlatma arifesindeyiz. Bu programa katılacak olan çocuklarımıza ve programın kendisine bakanlık olarak ciddi bir finansal destek sağlıyoruz” dedi.
Bakan Sucuoğlu önümüzdeki dönemde çalışma hayatı ile ilgili birçok değişimin yaşanacağını da ifade etti.
Sucuoğlu, “Çalışma hayatı ile ilgili ciddi değişimlerin arifesindeyiz. İnşaat sektörü ile ilgili geçirmiş olduğumuz 3 e tüzükle beraber, 6 aylık geçiş sürecinin ardından artık AB standartları KKTC’de olacak. Artık iskelelerde gördüğümüz, ‘aman şimdi düşecek’ olayı tamamen kalkıyor” dedi.

Özel sektörde çalışan engelli vatandaşlara yönelik Bakanlığın, 48 ay boyunca sosyal sigorta, ihtiyat sandığı prim ödemeleri ile asgari ücretin yüzde 80’i kadar destek vereceğini de kaydeden Bakan Sucuoğlu, böylelikle engelli bir bireyin asgari ücret alsa dahi maaşının yaklaşık 5 bin 900 TL civarında olacağını belirtti.

Af ile ilgili yasanın tamamlandığını da vurgulayan Bakan Sucuoğlu , Ekim ayında açılacak Meclis Genel Kurulu’nda ilk olarak Af yasasını geçireceklerini ve böylelikle teoride %20,44, pratikte ise %30 civarında kayıt dışılığı kaynağından kurutacaklarını belirtti.

Bakan Sucuoğlu Genel Sağlık Sigortası ile çalışmaların da büyük oranda tamamlandığını, hedeflerinin bunu 3-5 ay içerisinde Meclis’e getirmek olduğunu kaydetti.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir