Yeni Havalimanı metro hattında ışık göründü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gayrettepe – İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Hasdal-İstanbul Havalimanı kesimi tünel delme işlemlerinin tamamlanması ve ışık göründü törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Turhan, İstanbul Havalimanının açılışından bugüne kadar havalimanına ulaşmak isteyen vatandaşların hiç bir sorun yaşamadığının altını çizerken, “İstanbul Havalimanımız ile ilgili güzel bir bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün itibariyle 30 milyon yolcu sayısına ulaşmış bulunuyoruz. Yolcu sayısı hızla artmaya devam ediyor. Uçulan nokta sayılarını da arttırıyoruz. Bu yıl 6 yeni noktaya da uçmaya başlandı” dedi.  

İstanbul Havalimanı’na bağlanacak metro hattı için final delme işlemi tamamlandı. Hasdal’dan İstanbul Havalimanı’na bağlanan metro tarihi bir aşamasını geçti.

 

Kağıthane-havalimanı arasında ışık göründü

Konuşma sonrası Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın Hasdal-İstanbul Havalimanı bölümündeki tünelin tamamlanması için Bakan Turhan talimatı verdi.

Tünel içerisinde TBM makinesi çalıştırılarak tünel delme işlemi tamamlandı ve bu kesimde ışık görüldü. Tünel delme makinesini kullanan operatörler, tünelden çıkarak makinenin üzerinde Türk Bayrağı açtı.

Beraberindeki heyetle tünel açma işlemlerini takip eden ve yetkililerden bilgi alan Turhan, burada operatörlere baklava ikram etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının inşa ettiği metro hattının temeli 2016 yılında atılmıştı. Bu yılın sonunda birinci etaba ait tünellerin tamamının bitirilmesi planlanıyor.

Kaynak: TRT Haber 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir