Fikri Ataoğlu DP Başkanı olur mu?

Fikri Ataoğlu DP Başkanı olur mu?

“Parti Serdar Denktaş’ın şirketi gibi oldu” demiştim, birkaç yıl önceki yazımda. Serdar Denktaş’ın 20 yılı aşkın DP’nin genel başkanı olmasının tuhaf olduğu görüşünü belirtmiştim.
Serdar Denktaş başkanlık görevini bırakmış nihayet. Kendisini arayıp sordum neden başkanlık görevinden çekildiğini.
Geçmiş kurultayda halka verdiği söz nedeniyle genel başkanlık görevini bıraktığını söyledi. “Vay be” dedim, “Adam sözünü tuttu, helal olsun.” Parti içerisinde ve tabanda da bir burukluk ve hüzün yaşanmıştır mutlaka diye de düşündüm. Hüzünlendim de bir miktar doğrusu.
Önce düşünemedim bu hareketin Nisan 2020’ye dayanacağını.
Daha sonra Afet Özcafer ile konuştuk. Laf arasında Başkan’ın Cumhurbaşkanı olma niyetini ifade etti. Tahmin ediyorduk ama net açıklanmamıştı. Böylelikle öğrenmiş olduk başkanlığı bırakmasının ardındaki esas niyeti.
Hedef Cumhurbaşkanlığı!
Tabi genel başkanlığı bırakmaya bilirdi de, mesela CTP aynı başkanla cumhurbaşkanlığı seçimine gitme niyetinde. Kurultayda tek aday Tufan Erhürman. Cumhurbaşkanı adayları da Erhürman.
Fakat “Vay be adam sözünü tuttu” dedirtecek cinsten değil Serdar Bey’in bu hareketi. Çünkü 21 yıl sahiplendiği bir siyasi partiyi ancak ve ancak Cumhurbaşkanlığı makamı hedefiyle bırakmış.
Kınamıyorum, eleştirmiyorum ve yargılamıyorum da aslında. Bir siyasi partiyi çocuğun gibi sahiplenmek ve özverilerle bugünlere getirmek ne demektir anlayabilirim. Elbette ki kimseye emanet edemezsiniz. Fakat en azından 21 yıl sonra “kurultayda söz vermiştim o yüzden vazgeçtim” de demeyin.
Biz de komik oluyoruz. “Denktaş sözünü tuttu” diye bir başlık atıyoruz, ardından cumhurbaşkanlığı seçimi için çekildiğini öğreniyoruz.
Neyse önemli olan Demokrat Parti gibi eski bir partinin ileriye taşınmasıdır, Afet Özcafer’in de bana dediği gibi.
“Bu bir bayrak yarışıdır, bayrağı devrediyorum” dedi Serdar Denktaş da bugünkü konuşmamızda.

Önemli olan bu bayrağı kimin üstleneceğidir.
Bence bu görevi layıkıyla yerine getirecek isim Turizm Bakanlığı da yapmış olan Fikri Ataoğlu’dur. İsmi bugüne kadar hiçbir şaibeye karışmamış, ilişkileri herkesle iyi olan ve ta başından beri partinin arkasında durmuş bir isimdir Fikri Ataoğlu.
1992 yılından beri Demokrat Parti’de çeşitli görevlerde yer aldı. Demokrat Parti Ulusal Güçler Gazimağusa İlçe Başkanlığı yaptı. 28 Temmuz 2013 Erken Genel Seçimlerinde Demokrat Parti’den Mağusa Milletvekili seçildi. 16 Nisan 2016 tarihinde kurulan Ulusal Birlik Partisi – Demokrat Parti koalisyon hükümetinde Turizm ve Çevre Bakanlığı yaptı.
Siyasette ve iş dünyasında temiz kalmayı hep başarmış, insancıl, karakteri düzgün ve iyi bir geçmişi olan bir insan… Bence bu isim DP Genel Başkanlığı’na çok yakışır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir