Erhürman:Dilerim Guterres sürecin önünün açılmasını sağlayacak kararlılığı gösterir

Erhürman:Dilerim Guterres sürecin önünün açılmasını sağlayacak kararlılığı gösterir

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs konusunda artık ucu bucağı belli olmayan müzakere süreçleriyle kaybedecvek vaktin olmadığını belirtti.

Erhürman, “Dilerim Sayın BM Genel Sekreteri Guterres sürecin önünün açılmasını sağlayacak kararlılığı gösterir” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 6 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek 27’nci Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne aday olan üyelerin tanıtım etkinliklerinin ilki dün akşam Lefke AKM’de gerçekleştirildi.

Parti Genel Başkanı Tufan Erhürman, üyelere seslendiği konuşmasında, kurultay yolunda olan Parti’nin üç ayaklı yol haritasını paylaştı.

Erhürman, yol haritasını çözüme ulaşmak; ayakları üzerinde duran bir ekonomik model yaratmak ve güven yaratıcı önlemleri proaktif bir tutumla hayata geçirmek olarak sıraladı.

Tufan Erhürman, hükümetin göreve gelmesinden bu yana Kıbrıs sorunu ve kapalı Maraş’ın açılmasından başka bir konunun konuşulmadığını, ekonomik ve sosyal kalkınma konusunda atılması gereken adımlar, yapılması gereken reformlar bulunduğunu ama bu konuların gündem teşkil etmediğini vurguladı.

Ucu açık olmayan ve sonuç odaklı müzakere anlayışının BM Genel Sekreteri’nin raporlarında, siyasi eşitliğin de Güvenlik Konseyi kararlarında vurgulandığını, müzakereler tekrar başlayacaksa, siyasi eşitlikle ilgili tartışmaların ortadan kaldırılması ve ucu açık olmayan sonuç odaklı bir sürecin belirlenmesi gerektiğini ancak Sayın Anastasiadis’in bunları kabul etmediğini belirten Erhürman, BM’nin geçmiş mutabakatların kabulüne yaptığı vurgunun da Anastasiadis tarafından ciddiye alınmadığını ifade etti.

“Dilerim Sayın BM Genel Sekreteri Guterres bunları kendisine hatırlatır ve sürecin önünün açılmasını sağlar” diyen Erhürman, artık ucu bucağı belli olmayan müzakere süreçleriyle kaybedecek vaktin olmadığını, genç kuşakların önündeki belirsizliğin bir an önce kalkmasının ve öngörülebilirliğin sağlanmasının gerektiğini, çağdaş ve barış içinde bir yaşam kurmayı arzuladıklarını kaydetti.

Erhürman, hükümet programında ortaya atılan AB çatısı altında iki ayrı devlet formülünün de gerçekçi olmadığını belirtti.

Erhürman, 50 yıldır federasyon görüşülüyor ama çözüme ulaşılamıyor diyenlerin ortaya koydukları formülle 150 yılda çözüme ulaşılamayacağı görüşünü de ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir