27 Eylül Dünya Turizm Günü etkinliklerle kutlanıyor

27 Eylül Dünya Turizm Günü etkinliklerle kutlanıyor

27 Eylül Dünya Turizm Günü etkinliklerle kutlanıyor…

Bu çerçevede, Lefke Turizm Derneği, Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği ile Lefke Belediyesi işbirliğiyle ve Lefke Gazi Lisesi öğrencilerinin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte öğrenciler rehber eşliğinde Lefke’de ve Bağlıköy’de kültürümüze ait turizm değeri olan yerleri gezerek yakından tanıma imkanı buldu.

Bağlıköy Konuk Evi’nde sona eren etkinlikle ilgili olarak konuşan Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, dünya turizm günün 1980 yılından beri kutlandığını ve özel mesajlar verdiğini kaydederek, bu yılki mesajın yerel iş gücünün desteklenmesi olduğunu açıkladı.

Lefke bölgesinin geleceğinin turizm, eğitim ve tarımdan geçtiğine vurgu yapan Karlıtaş, böyle bir günde turizm geleceği olan Lefke’nin tarihi, doğal ve kültürel özelliklerinin gençlere tanıtıldığını kaydetti.

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Perihan Aziz de Bağlıköy’ün eko-turizmin örnek yerlerinden biri olduğunu belirterek, Lefke bölgesinde eko-turizmin geliştirilmesinin önemine işaret etti.

Aziz, bölgede dernek olarak eko-turizmin gelişmesi yoluna baş koyduklarını ifade ederek, bunun için bireysel, sivil toplum örgütleri olarak gerekeni yaptıkları ve devletin de bu konuya daha çok destek vermesini istediklerini söyledi.

Lefke Gazi Lisesi Müdürü Sevim Karamanoğlu da öğrencilerin görerek öğrendiklerinin daha kalıcı olduğuna dikkati çekerek, bu tip etkinliklere her zaman katılacaklarını ifade etti.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da turizmin Lefke için önemine değinerek, turizmle üretimi birleştirmenin gereğine vurgu yaptı.

Bölgedeki üretim potansiyelini turizmle birleşmesi için Belediye olarak ellerinden gelen katkıyı yapmaya çalıştıklarını kaydeden Kaya, bu konuda ciddi politikalara ihtiyaç olduğunu belirtti.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir