İlker Kılıç  son yolculuğuna uğurlandı

İlker Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Uzun yıllardır İngiltere’de yaşayan ve geçtiğimiz hafta Londra’da yaşamını yitiren Kıbrıs Türk solunun örgütlü mücadelesinin önemli isimlerinden biri olan İlker Kılıç bugün son yolculuğuna uğrlandı.

Kılıç için bu sabah CTP Genel Merkez’inde tören düzenlendi. Kılıç’ın naaşı öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’na defnedildi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin ilk üyelerinden, CTP Londra Dayanışma Derneği ve Londra Toplum Merkezi’nin uzun yıllar başkanlığını sürdüren, Türkiye’deki 68 kuşağı öğrenci hareketinin lider isimlerden İlker Kılıç için CTP Genel Merkez’inde tören düzenlendi.

Anma törenine Meclis Başkanı Teberükken Uluçay, ikinci cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman CTP milletvekilleri partililer Kılıç’ın ailesi ve sevenleri katıldı.
Törende Kılıç anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından CTP Londra Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Arkut, İlker Kılıç’ın özgeçmişini okudu.
“Barış, demokrasi, insan hakları ve Kıbrıs’ta federal bir çözümün mücadelesinde asla taviz vermemiştir.”

Kılıç’ın özgeçmişinin okunmasının ardından oğlu Eren Kılıç babasıyla ilgili duygularını aktardı…

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da bir konuşma yaparak “acımızın, kaybımızın büyüklüğünü anlatacak söz bulmak kolay değil. Sadece kendi kuşağına değil bizlere kadar ulaşan yol gösteren bir abimizi yitirmiş olduk” dedi.

Erhürman, “ Bizim gibi düşünenlere çok güzel örnek oldu. Adalet ve eşitlik mücadelesini, hep sürdürdü. İngiltere’deki son görüşmemizde hiçbir şekilde hastalığını gündeme getirmedi. Hep adaleti barışı, çözümü, geleceği konuştuk. Unutmayacağız unutturmayacağız anısı önünde eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

CTP Genel Merkezi’ndeki törenin ardından Kılıç’ın naaşı Lefkoşa Mezarlığı’na götürüldü.
Kılıç’ın cenazesi, İsmail Safa Camii’nde kılınan öğle namazının ardından defnedildi.

BRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir