Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump doğru kararı verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump doğru kararı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ziyaretinden dönüş yolunda Barış Pınarı Harekatı öncesinde konuştu.

“Demografik yapıyı değiştiren PKK’dır, PYD’dir, DEAŞ’tır”

Harekat ile ilgili bilgi kirliliğine vurgu yaparak şunları söyledi: 

“Burada da biz gizli bir ajandayla çalışmıyoruz. El Bab’da, Cerablus’ta, Afrin’de bunu ortaya koyduk. Tam aksine oraları sahiplerine teslim ettik.’Türkiye demografik yapıyı değiştirmek istiyor’ diyorlar. Türkiye’nin böyle bir derdi yok. Böyle bir derdi olsaydı, biz El Bab’da, Cerablus’ta, Afrin’de bunu yapardık. Demografik yapıyı değiştiren PKK’dır, PYD’dir, DEAŞ’tır.”

“Sorunumuz terör örgütleridir”

Bölgedeki hedefin terör örgütleri olduğunun bir kez daha altına çizen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

“Sorunumuz terör örgütleridir. Şu anda güvenli bölge ile ilgili atacağımız adımlarda hedef kesinlikle terör örgütleridir, terör örgütünün buradan çıkmasıdır.
Güvenli bölgenin amacı da sınır güvenliğimizi sağlamak ve mültecilerin kendi topraklarına dönmesidir. Bir de sınırlarımızda tehdit altındayız. Sınır bölgelerinde yaşayan halkımızı huzura, refaha, güvene kavuşturmamız bizim görevimizdir. Adımımız bunun için.”

“Trump doğru kararı verdi”

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın harekat ile ilgili açıklamalarını da şu sözlerle değerlendirdi:

“Trump güvenli bölge konusunda doğru kararı verdi. Pazar akşamı yaptığımız telefon görüşmesinde kendisiyle karara bağladık. Fakat abd askeri ve güvenlik bürokrasisi başkanlarının talimatlarını yerine getirmiyor. Biz yapıcı yaklaşım içinde olmaya ve adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Beklemeden, bekletmeden devam edeceğiz.”

ABD’li senatöre tepki 

Erdoğan, ABD’li senatör Lindsey Graham’ın Türkiye’ye yaptırım tehdidi için de, “Bu beyefendi dürüst bir insan değil. Bunların bir terör örgütü olduğunu, bunların Kürtlerle alakası olmadığına dair mesajları, söylediği sözler vardı. Şimdi ise garip garip açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklama Sayın Trump’ı zora sokacak bir açıklama” ifadesini kullandı. 

“Bu ülkenin 82 milyonu böyle zamanda birlik olmayacak da ne zaman olacak?”

Barış Pınarı Harekatı’na verilen destekle ilgili şöyle konuştu: 

“Bu milli birlik durumudur. Bu ülkenin 82 milyonu böyle zamanda birlik olmayacak da ne zaman olacak? 82 milyondan kendini tecrit edecek, olsa olsa terör örgütleri olur. Ben sanatçıların ve diğer vatandaşlarımızın desteğine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.”

Kaynak: TRT Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir