Zaroğlu: Alınan elektrikli araçlar devleti 600 bin TL zarara uğrattı

Zaroğlu: Alınan elektrikli araçlar devleti 600 bin TL zarara uğrattı

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı, Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, hükümeti, “alınan elektrikli araçlarla devleti 600 bin TL zarara uğratmakla” suçladı.

Zaroğlu yazılı açıklamasında, hükümetin kamuda tasarruf ilkesini koalisyon protokolünün en üst sıralarına koyduğunu, ancak uygulamada tam tersini yaptığını savundu.

Zarıoğlu, araçların sağlamlığını göstermek amacıyla söz konusu araçların Başbakan, Dışişleri Bakanı ve Maliye Bakanı tarafından makam aracı olarak kullanılması önerisinde de bulundu.
Zaroğlu, “Üstelik alınan 4 tekerli bisikletlerin bazıları, daha ilk günden arızalandığı için bu bisikletler, neden iade edilmemektedir?” diye sordu.

KDV hariç tam 4 bin dolara, yani yaklaşık 23 bin 136 TL’ye alınan araçların piyasa değerinin, internet sitelerinde, yaklaşık 8 bin 937 TL yani 1550 dolar civarında olduğunu da ileri süren Zaroğlu, şunları kaydetti:
Zaroğlu, Başbakan Ersin Tatar’a bu araçlara gerek olup olmadığını, KKTC’nin yollarına uygun olup olmadığını, “Bunları tek firma ithal ediyor” gerekçesinin inandırıcı olup olmadığını ve araçların neden emsal fiyatlarının çok üstünde fiyata alındığını da sordu.

DB/TAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir