Kınık, BRT’ye açıklamalarda bulundu

Kınık, BRT’ye açıklamalarda bulundu

Kıbrıs Türk Halkının Uluslararası İnsancıl Hukuk çerçevesindeki haklarını korumak ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın tanınmasına destek vermek amacıyla oluşturulan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Dostları Grubu, geçtiğimiz aylarda Girne’de toplanmıştı.

Bu toplantının ardından yaşanan gelişmeleri, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık Ankara’da Kızılay Haftası’nın başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinliklerden sonra BRT’ye değerlendirdi.

Kerem Kınık, faaliyete geçtiği günden bu yana Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın dünyada uluslararası yardımlarda tanınması için faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

Bu çerçevede 192 ülkenin üye olduğu yaklaşık 50’ye yakın ülkenin destek verdiği Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın haklı davasının yanında olunduğunun anlatıldığı network’un geçtiğimiz aylarda Girne’de yapıldığına dikkati çeken Kınık, Kıbrıs tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana gerçekleşen en geniş kapsamlı uluslararası etkinliklerden bir tanesi olduğunu belirterek, ” Bu etkinlik hem dünyada Kıbrıs Meselesinin insani perspektifte ortaya koyan hem de Kuzey Kıbrıs Türk davasının insancıl hukuk çerçevesinde çok net bir şekilde yeni nesillere aktaran bir etkinlik oldu destek artarak devam edecek ” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Konferansının her dört yılda bir Cenevre’de devletlerinde katılımıyla düzenlendiğini hatırlatan Kınık, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın bu konferansa gözlemci statüsüyle katılacağını, kendi tezlerini devletlere ve sivil toplum kuruluşlarına aktarma fırsatı bulacaklarını ikili görüşmelerle de tanınırlık ve bilinirliği artırmaya gayret göstereceklerini, bu manada ellerinden gelen katkıyı ve desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

BRT/EMT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir