Oğuz: Felakete neden olabilecek gerekçeleri ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz

Oğuz: Felakete neden olabilecek gerekçeleri ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz

Geçtiğimiz yıl meydana gelen sel felaketinde Altınkaya Otel ve Vuni Palace gibi turistik tesisleri su basmasına neden olan, ayrıca 4 kişinin yaşamını kaybettiği Doğanköy Değirmendere bendinde, temizlik çalışması yapılıyor.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, çalışmaları yerinde inceledi.

Bakan Oğuz, Değirmendere birinci Islak Seki Memba Kesimi İçerisine Millenmiş Alan Temizliği İşleri ihalesinin tamamlandığını, önceki gün yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığını belirterek, firmanın çalışmalara başladığını kaydetti.

İhale süresinin 45 gün olduğunu dile getiren Oğuz,yüklenici firmanın, hava şartlarının uygun olması halinde çalışmayı 30 günde tamamlayacağını dile getirdi.

Amaçlarının geçtiğimiz yıl su baskınları ve can kayıplarına neden olan bu bölgede, bundan sonra benzer olayların yaşanmasını önlemek olduğunu söyleyen Oğuz, Değirmendere’deki ilk bentte temizlik çalışması yapılacağını anlattı.

Bundan önce 7-8 Bin metreküp su tutuma kapasitesi olan bentten 27 bin metreküp toprak temizliği yapılarak, su tutuma kapasitesinin 30 binlere çıkarılacağını ifade eden Oğuz, bentten çıkarılarak kuzey tarafa dökülen toprağın üzerine teknik açıdan uygun bir şekilde taş döşenerek, destek bendi yapılacağını söyledi.

Yapılan çalışmanın tedbir amaçlı bir çalışma olduğunu, derenin alt kısmında kalan etaplarında da temizlik yapılacağını kaydeden Oğuz, burada yapılacak çalışmanın, hem suyun depolanmasına hem de yavaşlatılmasına kaktı sağlayacağını kaydetti.

Oğuz, ülke genelinde benzer sorunlu bölgelerde, sıkıntıları ortadan kaldırmak için bakanlık ve su işleri idaresinin, kıt imkanlara rağmen sıkı bir çalışma içine girdiğini belirterek, İşleri dairesinin aktif bir şekilde çalıştığını anlattı.
(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir