Çaluda: Anketle halkın UBP’ye güven duyduğu ortaya çıktı

Çaluda: Anketle halkın UBP’ye güven duyduğu ortaya çıktı

Ulusal Birlik Partisi Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda, Gezici Araştırma şirketinin yaptığı ankette halkın Ulusal Birlik Partisine güven duyduğunun ortaya çıktığını, belirtti.

Çaluda en büyük parti konumundaki UBP’nin Cumhurbaşkanlığı makamına talip olmamasının siyasi teamüllere ters olduğunu da ifade etti.

Çaluda koalisyon ortağı Halkın Partisi’nin kendisini öne çıkarmaya yönelik tutumlarından UBP tabanının rahatsızlık duyduğunu da vurguladı…

Ulusal Birlik Partisi Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda katıldığı bir televizyon programında başta Gezici Araştırma Şirketinin yaptığı anket olmak üzere, Lefke’nin sorunları, Koalisyon ortakları ile ilişkileri, Kıbrıs meselesi konularında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Anket sonucunu değerlendirerek konuşmasına başlayan Çaluda, ortaya çıkan oranların kendileri tarafından beklendiğini ve seçim atmosferi yaklaştıkça bu oranın yükseleceğine inandığını belirtti.

Çaluda “UBP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde, en büyük partinin bu makama talip olmaması siyasi kurallarına ters gelir. Son kararı parti meclisi verecek, geleneklere göre, kamuoyunun da araştırmalarına göre sağın en güçlü partisi UBP’dir. Bence oranları artarak lehimize gelişecek ve seçimi kazanacağız. Dedi.

Çaluda anketin halkın UBP’ye güven duyduğunu gösterdiğini ifade etti.

Aytaç Çaluda konuşmasında Lefke bölgesi’nin yeterince hizmet alamadığını

Narenciye konusunda bölgenin hayli sıkıntılar yaşadığını belirttii

Koalisyon ortağı Halkın Partisinin Lideri Kudret Özersay’ın açıklamaları hakkında da konuşan Çaluda, Hükümet bir bütün. Orada ben varım da oluyor demek rahatsız ediyor” ifadelerine yer vererek, “Herkes haddini bilmeli” dedi.

Çaluda, “Ben yapıyorum havası yaratmak doğru değil. Bu tip açıklamaları Başbakan vermeli. Gol atmak, doğru değil” şeklinde konuşarak UBP tabanında bu açıklamalardan dolayı rahatsızlık olduğunu söyledi.

Çaluda sözlerini şöyle sürdürdü;. Kendilerinin önde çıkmaya çalıştığı bir hava yaratmaya çalışıyorlar. Hükümetimizin ortağı, açıklama yapacak tabi ancak her şeyi ben yaparım tavrı bizi rahatsız ediyor. Bu memlekette alemin dürüstü sen misin diye soruyorlar. 4’lü koalisyonda neden ağzını açmadın. Sadece UBP’liler usulsüzlük yapıyor havası rahatsız ediyor, sesimizi yükselteceğiz.”

Son olarak Kıbrıs meselesi hakkında da konuşan Çaluda “74’ten günümüze herkes özgürce kendi bölgesinde yaşıyor. Bu saatten sonra yapacağımız KKTC ekonomisini daha ileri taşımak olacak. vaktimizi bunlarla harcamayalım. Haklarımızı kazanmamız lazım. Onların ümit ettiği bir çözüm olacağına inanmıyorum.”dedi.

 

BRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir