Bakan Oğuz, Ankara temasları hakkında BRT’ye açıklama yaptı

Bakan Oğuz, Ankara temasları hakkında BRT’ye açıklama yaptı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la gerçekleştirdiği görüşmede ülkedeki tarım sektörünün sorunları ve bakanlığının 2020 yılı plan ve projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Ankara temaslarını BRT’ye değerlendirdi.

Bakan Oğuz, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la gerçekleştirdiği görüşmede ülkedeki tarımın ekonomik anlamdaki sorunlarını ve 2020’de bakanlığının plan ve projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşmesinde de tarım, hayvancılık, ormancılık ve veterinerlik anlamında işbirliğini nasıl geliştirebilecekleri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Oğuz, teknik donanım altyapının geliştirilmesi anlamında kendilerine destek belirtildiğini ifade etti.

Bakan Oğuz, ülkedeki su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması ve yağmur sularının tutulması için Türkiye Devlet Su İşleri ile birlikte 2020 yılı içerisinde bir yeraltı barajı yapılmasını istediklerini ifade etti.
Ülkede lavanta ormanı kurmak istediklerini aktaran Bakan Oğuz, “Bu yıl fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Lavanta ülkemizde ilk olması anlamında artı arıcılığa destek anlamında, bal anlamında büyük bir getiri olacak, farkındalık yaratacak” dedi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz, bu konuyla ilgili olarak Türkiye’nin Orman Dairesi’ne araç gereç ve donanım sağlanması konusunda destek verileceğini kaydetti.

Ekonomik değeri olan fidanlar yetiştirmek ve bunları doğayla buluşturmak istediklerini belirten Oğuz, önümüzdeki yıl 1 milyon fidan üretmeyi planladıklarını ve bunu ekonomik protokole koyduklarını söyledi
Bal ve zeytinyağında ileri derecede laboratuvar hizmeti gerektiğini belirten Oğuz, “Yaptığımız görüşmelerde bize belli laboratuvarlar gösterildi. Buralarda bize destek verilecek bunu daha rahat yapabileceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Oğuz, tarım alanındaki kayıt sistemiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını kaydederek, veteriner hizmetlerinin geliştirilmesi, laboratuvar hizmetlerinden yararlanma konularında yakın işbirliği içerisinde olacaklarını sözlerine ekledi.

BRT/..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir