58 YAŞINDAYIZ!

58 YAŞINDAYIZ!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kamu yayıncılığı yapmakla görevli olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 58’inci kuruluş yıldönümünü gururla kutluyor.

 

25 Aralık 1963 tarihi, Bayrak Radyosu adıyla yayın hayatına başlayan Kurum’umuzun doğuş tarihidir.

Doğuş hikayemiz aslında yokluklar içinde, Kıbrıs Türkü’nün varolmak için verdiği milli mücadele günlerinde, sesimizi duyurmak ve Kıbrıslı Türkler arasında haberleşmeyi sağlayabilmek için Varoluş Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün garajında hayatlarını tehlikeye atarak gizlice kurulan teçhizatla, araba aküsüyle yayın yapabilmeyi başarmış iki mücahidimizin hikayesidir.

Fedakarlık ve azimle çıkılan o yolda Kıbrıs Türkü’nün zor günlerinde hem moral kaynağı hem de haberleşme aracı olan Bayrak Radyosu bugün Bayrak Radyo Televizyon Kurumu adıyla 3 televizyon ve 6 radyo kanalı ile uydu yayınlarının yanı sıra sosyal medya platformları üzerinden de yayınlarını yürütmektedir.

Yayıncılık teknolojisindeki yenilikleri takip ederek hem prodüksiyon stüdyolarını hem de yayın hizmetlerini sürekli güncelleyen BRT, kamu yayıncılığının bir gereği olarak ülkenin tamamına hitap etmeyi misyon edinmiştir.

Yayınlarımızda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşamayı seçen yabancı takipçilerimizin beklentilerini de dikkate alarak çeşitli yabancı dillerde eğitici ve bilgilendirici içeriği, doğruluk ve tarafsızlık ilkeleri çerçevesinde sunuyoruz.

Küreselleşen bir dünya düzeninde uluslararası iletişimin öneminin bilinciyle ve ülkemizi evi bilmiş yabancı takipçilerimize hitap etme konusunda gösterdiğimiz özenle BRT, yalnız Kıbrıs Türk Halkına değil dünyanın her bir köşesindeki takipçilerine de doğru bilgiyi aktarmaktadır.

Özellikle Koronavirüs Pandemisi ile mücadele ettiğimiz bu dönemde BRT, salgın sebebiyle alınan önlemler, seyahat ve diğer işlemlerde uygulamaya konan kurallara ilişkin halkımıza yapılan bilgilendirme ve haber bültenleri ile öne çıkmıştır.

Haber ve program servisleriyle takipçilerimizin de sesi olmak, önceliklerine tercüman olmak ve onları doğru kaynaktan haberdar etmek BRT‘nin misyonunun birer parçasıdır.

58’inci yılımızı kutlarken, nice başarılara imza atmış olmanın gururuyla Kuzey Kıbrıs’ın gözü,sesi ve kulağı olmaya devam edeceğiz….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir