Ecevit, ölümünün 13. Yıldönümünde anılıyor

Ecevit, ölümünün 13. Yıldönümünde anılıyor

Türkiye’de “demokratik sol” kavramının kurucusu olarak bilinen ve Türk siyasetine damga vuran isimlerden, “Karaoğlan” lakaplı eski Başbakan Bülent Ecevit’in vefatının üzerinden 13 yıl geçti.

Kıbrıs Türkünün kalbinde ayrı bir yeri olan 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın Başbakanı Bülent Ecevit vefatının 13. yılında anılıyor.

Bülent Ecevit’in başbakanlığını yaptığı hükümet, 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirmişti.

Kıbrıs Türkünün “Karaoğlanı” olarak kalplerde yer eden Ecevit, o yıllarda  harekatı dünyaya yaptığı şu tarihi açıklamayla duyurdu…

“Biz aslında savaş için değil barış için, yalnız Türklere değil Rumlara da barış getirmek için Ada’ya gidiyoruz.”

Bülent Ecevit, “Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen” sloganıyla siyasette 50 yıl geçirdi.

Siyasi yaşamında 5 kez başbakanlık görvinde bulunan Ecevit, şair ve yazarlık yönüyle de öne çıkıyordu.

Bülent Ecevit’in siyasi hayatı kadar 1946 yılında evlendiği Rahşan Ecevit’e olan bağlılığı ve eşine yazdığı şiirlerle de biliniyor.

Sağlığının bozulduğu son dakikaya kadar ülkesini ve milletini düşünen çalışkanlığıyla ilkeli, tutarlı ve kararlı tavırlarıyla herkese örnek olan Bülent Ecevit, 5 Kasım 2006 yılında 81 yaşındayken yaşama veda etti.

20 Temmuz mutlu Barış Harekatı’nın yapıldığı dönemde Türkiye’nin Başbakanı olan Bülent Ecevit’in ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj da yayımlandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Bülent Ecevit’in saygı ve sevgiyle anıldığını belirtti.

Töre, “20 Temmuz mutlu Barış Harekatına cesurca ve kahramanca karar verenler Kıbrıs Türk Halkının geleceğini de güvenceye aldılar. Barış ve Özgürlüğün simgesi olan 20 Temmuz 1974 ruhu daima Bülent Ecevit’le birlikte yaşayacaktır. Sn. Bülent Ecevit’e ölüm yıldönümünde rahmetler dilerken ruhunu incitmemek için Devletimize, özgürlüğümüze ve Anavatanımıza daima sahip çıkacağımızı bir kez daha vurgularız.”

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği  tarafından yapılan yazılı açıklamada ise 1974 Mutlu Barış Harekatı’nın yapıldığı dönemde Türkiye Başbakanı olan Bülent Ecevit’i rahmet, sevgi, saygı ve şükranla andı.

Açıklamada, “KKTC var oldukça Kıbrıs Türk’ünün Ecevit’e olan vefa borcu devam edecektir. Ruhu Şad olsun” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir