Kıbrıs Türk Petrollerinde süresiz grev

Kıbrıs Türk Petrollerinde süresiz grev

Dev-İş’e bağlı Petrol İş Sendikası, Kıbrıs Türk Petrollerinin Kalecik’deki tesisinde toplu iş sözleşmesinin yenilenmediği ve gereken istihdamların yapılmadığı gerekçesiyle bugün süresiz grev başlattı.

Petrol-İş Sendikası 2011 yılında özelleştirilen Kıbrıs Türk Petrollerinde, o yıldan bugüne kadar herhangi bir istihdam yapılmadığı ve toplu iş sözleşmesinin imzalanmadığı gerekçesiyle süresiz grev başlattı.

Petro—İş sendikasının bağlı bulunduğu Dev-İş Sendikası Genel Sekreteri Koral Aşam, sürecin 2019 yılının başında toplu iş sözleşmesinin imzalanamaması ile başladığını kaydederek, 2011 yılında özelleştirmeyle birlikte tesisteki çalışan sayısının azaldığını ve emekliye çıkanların yerine yenisinin alınmadığını kaydetti.

Çalışan sayısının az olduğu tesiste iş sağlığının da tehlikeye girdiğini ve çalışanların zorlandığını anlatan Aşam, işverenin, işçilerin haklarının çok fazla oluğunu ve yeni istihdam yapmayacağını kendilerine ilettiğini söyledi.

Petrol İş Sendikası Başkanı Gökhan Taygun da, işveren ile anlaşmalarına rağmen geri adım atıldığını dile getirerek, “bize hiçbir seçenek bırakılmamıştır, ben gene söylüyorum geç kalmış sayılmazlar hala daha müzakerelere açığız gelsinler bu işi bitirelim” dedi.

Petrol İş Sendikasının örgütlü bulunduğu Kıbrıs Türk Petrolleri tesisinde 38 çalışan bulunuyor.
Tesise 2011 yılından beri herhangi bir istihdam yapılmadığı iddia edilirken toplu iş sözleşmesinin de imzalanmadığı kaydediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir