Akacan, Ağır Ceza’da

Akacan, Ağır Ceza’da

İş insanı Bulut Akacan’ın “vahim zarar” suçlamasıyla Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmak istememesi üzerine yaptığı istinaf başvurusu reddedildi. Akacan’ın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verildi.

Yargıtay Ceza olarak oturum yapan Gülden Çiftçioğlu’nun başkanlığında, Bertan Özerdağ ve Peri Hakkı’dan oluşan Yüksek Mahkeme heyeti, kararı oyçokluğuyla aldı.

Çiftçioğlu, davanın Ağır Ceza’ya havale edilmesini hatalı bulurken; Bertan Özerdağ ve Peri Hakkı ise Girne Kaza Mahkemesi’nin hata yapmadığını, Akacan ve korumaları Orçun Özorçun ile Vasıf Kurbanov’un Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması için yeterli şahadetin bulunduğuna hükmederek, davanın Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verdi.

Korumaları Vasıf Gurbanov ve Orçun Özorçun’la birlikte Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu’nu ciddi şekilde darp edip Asımoğlu’nu vahim bedensel zarara uğratma davasında itham öncesinde dava tehir edildi.

Sanık Bulut Akacan’ın avukatı Kıvanç Rıza’nın istinaf kararını inceleme talebi üzerine dava itham öncesi 13 Haziran tarihine ertelendi. 

KORUMASI TUTUKLU YARGILANMAYA DEVAM EDECEK 

Sanık Orçun Özorçun’un avukatı Doğa Zeki Özorçun’un KKTC vatandaşı olup yargılanmaktan kaçma ihtimalinin olmadığı ve 4 buçuk aydan bu yana tutuklu yargılanması nedeni ile tutuksuz yargılanmasını talep etti. 

Mahkeme talebin reddine emir verirken davayı 13 Haziran tarihine tehir etti. (TAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir