Akıncı’nın Beyarmudu ziyareti

Akıncı’nın Beyarmudu ziyareti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşanan yangına değinerek, , Kıbrıs sorununun çözümünü beklemeden aşmamız gereken sorunlar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Beyarmudu’nda düzenlenen bölge toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı  Akıncı, Rum Yönetimi tarafından 4 geçiş kapısının kapatılmasının haklı bir gerekçesi olmadığını yineledi.

Akıncı Coronavirüs nedeniyle yaşanan gelişmelere değinerek süreçle ilgili bilgi verdi ve İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin faaliyetlerini aktardı.

Kıbrıs’ı konuşurken bölgede olup bitenlerin görmezden gelinemeyeceğini kaydeden Akıncı, Suriye’de savaşın yıllardır sürdüğünü ve şehitler verildiğini belirtti ve şahsı ve Kıbrıs Türk halkı adına Türkiye’ye başsağlığı, acılı ailelere sabırlar diledi.

Akıncı, Nisan’daki seçimlerin, toplumsal gelecekle ve adanın geleceği ile ilgili olduğunu da belirtti.

Dünyada ve adada barış dostluk olmasını, bu coğrafyanın bir bütün olarak Türkiye ile Yunanistan’a da dost olmasını istediğini aktaran Akıncı, ”Dostluktan, barıştan herkes kazanır, barışın olmadığı ortamda herkes kaybeder, savaşların kazananları değil mağlupları olur, dünya tarihi de bunun örnekleri ile doludur” dedi.

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşanan yangın olayına da değinen Akıncı, yaşanan olayın hastanemizi bile yangından koruyacak ve anında söndürebilecek kapasiteye sahip olmadığımızı ortaya çıkardığına dikkat çekerek, Kıbrıs sorununun çözümünü beklemeden aşmamız gereken sorunlar olduğunu belirtti.

 

BRT/mail

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir