“Alnımız açıktır.Ne çaldık ne çırptık”

“Alnımız açıktır.Ne çaldık ne çırptık”

Halkın Partisi dördüncü kuruluş yıldönümü kutlandı. Halkın Partisi, kuruluş yıldönümü nedeniyle Lefkoşa Bedesten’de resepsiyon verildi.

Kuruluş resepsiyonunda konuşma yapan Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay “Her bedeli ödemeye hazırız. Alnımız açıktır. Ne çaldık ne çırptık ne de çalınmasına müsaade ettik. Doğu Akdeniz’de pek çok aktör bölgeye yerleşmektedir. Tam da böyle bir ortamda HP’nin cumhurbaşkanlığı konusunda geri durma lüksü var mı. Ne HP geri durabilir ne de Kudret Özersay” dedi.

Özersay şöyle devam etti:

“Halkın Partisi Kıbrıs siyasetine yeni bir anlayış getirmiştir. HP bu ülkenin dört bir yanından emek ile kurulmuştur. Kurulduğumuzda bize türlü ithamlarda bulunanları mahcup ettiğimiz için hiç de pişman değilim. Biz önümüzdeki sıkıntının sadece siyasette olduğunu değil toplumda da olduğunu ortaya koymuştuk. Kişisel menfaatlerimizi bir kenara koyup toplumsal düşünmemiz gerek.

Yolumuz uzun. Yolun başındayız. İlk gün kadar heyecanlıyız. Koalisyon da olmak bizim de ilk tercihimiz değildi. Seçmenin tercihi bu yönde oldu biz de saygı duyduk. Henüz 2 yıldır meclisteyiz.

Halkın Partisi’nin 2 yılda neler yaptığını anlatan Özersay şöyle devam etti:

Her bedeli ödemeye hazırız. Alnımız açıktır. Ne çaldık ne çırptık ne de çalınmasına müsaade ettik.

Doğu Akdeniz’de pek çok aktör bölgeye yerleşmektedir.

Tam da böyle bir ortamda HP’nin cumhurbaşkanlığı konusunda geri durma lüksü var mı.

Ne HP geri durabilir ne de Kudret Özersay. Yakında parti meclisimiz gerekli değerlendirmeyi yapıp karar verecek. HP’nin kuruluşunda ve kurulduktan sonra emeği geçen herkese teşekkür ederim. Daha çok çalışarak alnımızın akıyla yolumuza devam edeceğiz.” Gecenin sonunda Halkın Partisi’nin sosyal medya hesabından, “Kuruluşumuzun 4. Yılı Resepsiyonu Coşku ile Gerçekleşti

Bedesten’in tarihi atmosferinde koskoca bir ailenin bir arada olması ile yaşanan güçlü hisler, inancımızın ve memleket sevgimizin ilk günkü heyecanını yeniden yaşattı.

Katılan, hava koşullarından dolayı gelemeyen, gelipte kapıda kalan herkese çok teşekkür ederiz” denildi.

Halkın Partisi’nin dördüncü yıl dönümünde, ‘Yolun Başında Halkın Yanında” sloganı dikkat çekti.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir