“Atatürk” konulu kompozisyon yarışması

“Atatürk” konulu kompozisyon yarışması

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Telsim Vodafone işbirliğinde 10’uncusu düzenlenen Atatürk’ün “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerim, benin duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, bakanlıkta düzenlenen törenle verildi.

Yarışmaya bu yıl ortaokullardan 108, liselerden 98 eser katıldı..

Ortaokullarda birinci Türk Maarif Kolejinden Süleyman Eren Çelebi, ikinci Doğu Akdeniz Doğa Kolejinden Ahmet Levent Takır, üçüncü ise Türk maarif Kolejinden Nermin Gökyay oldu.

Liselerde ise Gazimağusa Türk Maarif Kolejinden Fatma Şimal Ozanalp birinci, Yakın Doğu Kolejinden Ahmet Bensel ikinci, English School Of Kyrenia’dan Şafak Dila Palabıyık ise üçüncü seçildi…

Telsim Genel Müdürü Cenk Alper törede yaptığı konuşmada, yarışmanın 10 yıldır düzenlendiğini bu nedenle de büyük gurur duyduğunu söyledi.
Alper, yarışmaya katılan öğrencileri, onları cesaretlendiren velileri ve öğretmenleri tebrik etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Telsim’in sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde topluma yaptığı katkıların önemli olduğunu söyledi…
Çavuşoğlu, “Eğitim olmazsa olmazımız. Eğitilmeyen bir canlı hiçbir şey yapamaz. İnsanoğlu, eğitimini öğretimini tamamladıkça kendi sınırlarını aşabilen ve dünya insanına hizmet edebilen bir varlıktır. Öğrencilerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Bu anlamda öğretmenlerimiz de canı gönülden büyük bir özveri ile KKTC standartlarının üstünde bir performans göstererek onları yetiştirmeye çalışıyor” dedi.

Güzel kompozisyon yazmanın zor bir iş olduğunu çok ciddi bir birikim gerektirdiğini belirten Çavuşoğlu, öğrencileri birikimleri için tebrik etti…

Çavuşoğlu, “öğrenciler birikimlerini bugün layık bir cumhuriyette yaşamamızın ve çağdaş dünyayla örtüşmemizin vesilesi olan büyük Atamızın 81. Ölüm yıldönümünde onu anmak için düzenlenen yarışmalarda onun ışığını dünyaya yaymak için kullanmışlardır” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi
EMT/BRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir