“Bağımlılıkla Mücadelede Medya ve İletişimin Rolü Çalıştayı” sürüyor

“Bağımlılıkla Mücadelede Medya ve İletişimin Rolü Çalıştayı” sürüyor

“Bağımlılıkla Mücadelede Medya ve İletişimin Rolü Çalıştayı” sürüyor.

“Bağımlılıkla Mücadelede Medya ve İletişimin Rolü Çalıştayı” dün Girne Vuni Palace Otel’de başladı…Çalıştay bugün de devam edecek.

Türkiye’den alanında uzman kişilerin de destek verdiği Çalıştay’ın dünkü açılış konuşmalarında, bağımlılıkla mücadelede; yüzleşme, kabul etme ve çözüm üretmeye geçmenin önemine vurgu yapıldı…

Paylaşılan bilimsel verilerle Kıbrıs’ta uyuşturucu kullanımının arttığı gerçeği bir kez daha ortaya konuldu…
Çalıştayın açılışında konuşan Başbakan Ersin Tatar, uyuşturucu illetinden kurtulmak için devlet, hükümet, toplum ve medyanın hep birlikte mücadele vermesi gerektiğini vurguladı.

Tatar, sigara ve alkolün de insan sağlığı açısından zararlarına işaret ederek, vatandaşlara “sigarayı bırakın” çağrısında bulundu.

Başbakan Tatar, gençliğe sahip çıkmak adına önemli görevler üstlenen komisyona başarılar dileyerek, toplumda duyarlılık artmasına rağmen rakamlardaki artışın kendisini ürküttüğünü kaydetti.

Komisyonun çalışmalarına değer verdiklerini, önemli olanın netice almak olduğunu belirten Tatar, Hükümet olarak ellerinde olan imkanları kullanacaklarını ve bu mücadeleye destek olacaklarını belirterek, çalıştayın sonuçlarını önemsediklerini söyledi.

Tatar, “Nasıl olur da bu kadar duyarlılığa rağmen bu illet bu kadar gelmeye devam ediyor, güvenlik polis herkes bunu minimuma indirmek için seferber olmalıdır. Bu illetin üzerine gitmek çoluk çocuğumuzu korumak hepimizin görevidir”dedi

Bugün de gün boyu sürecek toplantıların ardından çalıştay sonuç bildirgesi açıklanacak.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir