Bakan Soylu: DEAŞ’lıları vatandaşı oldukları ülkelere pazartesiden itibaren göndereceğiz

Bakan Soylu: DEAŞ’lıları vatandaşı oldukları ülkelere pazartesiden itibaren göndereceğiz

Ankara’da Altındağ Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’nin açılışına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan yabancı uyruklu DEAŞ’lıların pazartesi gününden itibaren ülkelerine gönderilmeye başlanacağını söyledi.

“DEAŞ’lıları sizin ülkenize göndereceğiz”

Bakan Soylu, “Biz bunları vatandaşlıktan attık siz ne yaparsanız yapın, yok öyle yağma. Çatlasanız da patlasanız da sinseniz de saklansanız da o DEAŞ’lıları kendi insanınızı vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da sizin ülkenize göndereceğiz. Siz de tepe tepe kullanırsınız ne yapacağınızı kendiniz bilirsiniz” ifadelerini kulandı.

Bakan Soylu, “DEAŞ’lılar yakalandıkları yerde yargılansın” diyen Avrupa ülkelerine tepki gösterdi.

“Sabancı suikastını gerçekleştiren DHKP-C üyesi Fehriye Erdal’ı istedik kendi ülkemizde yargılansın diye, Avrupa bize verdi mi vermedi. Şimdi FETÖ’cüler burada 15 temmuz darbesini gerçekleştirdiler. Gönderin bize yargılayalım diyoruz INTERPOL’de onların terörist ve aranma kaydını girmemize bile izin vermiyorsunuz. Hiç sağa sola kaçmanıza gerek yok. Biz DEAŞ’lıları size göndereceğiz.”

“Karayılan’ı ölü yılan haline getireceğiz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gündeminde terör örgütü PKK ve son dönemde etkisiz hale getirilen sözde üst düzey teröristler vardı.

Soylu, sözü Kandil’deki elebaşı Murat Karayılan’a getirerek, “Burada milletimize sözümüzdür. Karayılan’ı ölü yılan haline getireceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Kaynak: TRT Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir