Bakanlar Kurulu kararları açıklandı…2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı Bakanlar Kurulu’nda onaylanarak Meclise gönderildi

Bakanlar Kurulu kararları açıklandı…2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı Bakanlar Kurulu’nda onaylanarak Meclise gönderildi

 

Ulusal Birlik Partisi- Demokrat Parti hükümetini oluşturan Bakanlar Kurulu ilk toplantısını  tamamladı.

Toplantı sonrasında alınan kararları Bakanlar Kurulu Sözcüsü Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu açıkladı.

Bakan Amcaoğlu, Bakanlar Kurulu’nda yapılması gereken konuların ele alındığını belirterek, bir takım kararlar aldıklarını açıkladı.

Lapta Alsancak ana yolunun devamı için süratle ihaleye çıkılmasının kararlaştırıldığını ifade eden Amcaoğlu, BRTK bütçesinin de süreçlerinin tamamlanması için karar üretildiğini ve 2022 yılında sıkıntı yaşamaması için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Hayvan üreticileri konusunda da bakanlar kurulunun önemli kararlar aldığını açıklayan Amcaoğlu, üreticilerin skınıtı yaşamasına sebep olan arpa fiyatlarına destek verilmesi ile yine hayvan üreticilerine gübre desteğinin artırılmasının da kararlaştırıldığını belirtti.

Bakanlar Kurulu’nda bugün ayrıca 2022 bütçe yasa tasarısının da imzalandığını ifade eden Amcaoğlu, 2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın bu akşam resmi gazetede yayınlanarak meclise gönderileceğini söyledi.

Bakan Amcaoğlu, 16, 17 18 Kasım tarihleri arasında bütçenin komitede görüşülmesinin, 22, 23 24 Kasım tarihlerinde ise genel kurulda görüşülmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir