Başbakan Tatar, Hatay Valisi Doğan ve beraberindeki heyeti kabul etti

Başbakan Tatar, Hatay Valisi Doğan ve beraberindeki heyeti kabul etti

Başbakan Ersin Tatar, Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Recep Atakaş’ı kabul etti.Başbakan Tatar kabulde, heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KKTC’nin Türkiye ile birlikte siyasi, ekonomik ve kültürel bağlarının daha da güçlendirilmesinin önemine işaret eden Tatar, halka daha refah ve yaşanır bir KKTC bırakmanın görevleri olduğunu ve bunun için uğraş verdiklerini söyledi.

Başbakan Tatar, Türkiye’den yetkilileri ile sık ziyaretleri önemsediklerini belirteyerek, katkı ve yatırımların önemine işaret etti.

KKTC’de bugün bir devlet var olduğunu kaydeden Tatar, KKTC’nin TC ile birlikte, Doğu Akdeniz’de hak, çıkarların ve diğer zenginlikleri yönetilmesinde önemli ve güçlü bir olgu olduğu ortaya koyduğunu kaydetti.

Tatar, Türkiye ile KKTC’nin ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkilerinin geliştirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Başbakan Tatar, Türkiye’nin desteğinin önemli olduğunu belirtti.

Kıbrıs’ın öneminin bundan sonraki nesillere anlatılması ve tanıtılmasının şart olduğunu söyleyen Tatar, “Anlatılmalı ki, bu desteği arkamızda bulalım” dedi.Hatay Valisi Rahmi Doğan da, Başbakan Tatar’ın görevinin hayırlı olmasını diledi.

Doğal gaz konusunda Türkiye’nin kararlı duruşunu yineleyen Doğan, Türkiye ile KKTC’nin birlikte hareket etmesinin önemine işaret etti.

Doğan, KKTC’nin siyasal ve kültürel alanda güçlendirilmesinin önemli olduğunu ifade ederek, her zaman karşılıklı iş birliğine açık olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Başbakana Hatay ve İskenderun’a ait sembolik hediyeler verdiler.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir