Başbakan Tatar: Kaynak akışının başlaması için gerekli talimatlar verildi

Başbakan Tatar: Kaynak akışının başlaması için gerekli talimatlar verildi

Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak gittiği Ankara’daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Tatar ile birlikte Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da ülkeye döndü.

Başbakan Tatar, Ercan Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Tatar, Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretler ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye’de daha önce de temaslar yaptıklarını anımsatan Tatar, ancak bu ziyaretin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk resmi daveti üzerine gerçekleştiğini belirtti.

Temasları sırasında Kıbrıs’ın enine boyuna her boyutuyla konuşulduğunu belirten Başbakan Tatar, KKTC’nin gelişmesi ve kalkınması için neler yapılabileceği ve ilişkilerin daha ileri boyuta taşınması konularının samimi bir ortamda tartışıldığını anlattı.

Başbakan Tatar, temasları sırasında, Türkiye’nin desteğinin tam anlamı ile devam edeceğinin ifade edildiğini vurguladı.

Ekonomik ve mali işbirliği protokolü detayları ile ilgili olarak kaynak akışının başlaması için gerekli talimatların verildiğini kaydeden Tatar, ziyaretin yararlı geçtiğini belirtti.

Başbakan Tatar, düzenledikleri ortak basın toplantısında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği mesajların önemine de işaret etti.

Tatar, “Türkiye Cumhuriyetinin hem Doğu Akdenizdeki, hak ve çıkarlarımız için çeşitli alandaki çalışmalarını devam ettirme kararlılığı hem de aynı zamanda Kıbrıs Türklerine yönelik desteklerinin, kalkınma hamlesinde yapacakları katkının aynı şekilde devam edeceği ifade edildi” dedi.

DB/BRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir