Başbakan Tatar, KTAMS ve Kamu-Sen’i ziyaret etti

Başbakan Tatar, KTAMS ve Kamu-Sen’i ziyaret etti

Başbakan Ersin Tatar ve beraberindeki heyet bugün, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası ile Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nı ziyaret etti.
Tatar, sendikalarla işbirliğinde ülke ekonomisinin daha sağlıklı bir noktaya geleceğine inanç belirtti.
Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Tatar, federal temelde bir anlaşmanın artık pek umut vermediğini; alternatif düşüncelerin de artık müzakere masasına gelmesi gerektiğini vurguladı.

Başbakan Ersin Tatar, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu ve UBP Genel Sekreteri Ersan Saner Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası ile Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nı ziyaret etti.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerinin birincil görevleri olduğunu vurguladı.
Bengihan, ayrıca, “Kıbrıs Türk Toplumunun varlığı, geleceği sendikamızın gaile çektiği unsurlardan birtanesidir. Bu mücadeleyi geçmişten bugüne kadar sendikamız vermiştir bundan sonra da verecektir. Bu mücadeleyi verirken de siyasi partilerden kopuk bir mücadele olamaz. Siyasi partiler de hayatımızın bir gerçeği ve olmazsa olmazıdır.” Dedi.

Siyasiler olarak her zaman sendikalarla temas içerisinde olduklarını belirten Tatar, temennilerinin sendika üyelerinin huzurlu ve verimli bir çalışma ortamında olmaları olduğunu belirtti.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan da Kıbrıs’ta bir anlaşmanın garatör ülke olarak Türkiye’siz olamayacağını vurguladı.
Atan hastane yangınında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını da belirtti.
Atan, “Hastane yangının ardından ise sendikalar olarak üzerimize düşeni ve bir katkı koyma adına girişimlerde bulunacağız” dedi.

Başbakan Ersin Tatar da ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, kamuda hizmetlerin en iyi şekilde verilmesinin önemine işaret etti.
Tatar, “KKTC ekonomisinin gelişmesi, katma değerin artması ve devletin bu paydan alacağı ve bunu geri dönüşümde ödeyeceği maaşlar ve haklarla alakalı aynı gemide olduğumuzu düşünüyorum. Hep birlikte ekonomiye ve bu devlete sahip çıkmak lazım. Ülke ekonomisinin daha sağlıklı bir noktaya gelmesi lazım diye düşünüyorum.” Dedi.

Tatar, Rum Yönetimi’nin tek taraflı bir kararla sınır kapılarını kapatmasının hiçbir uzlaşı zeminine hizmet etmediğini de belirterek, Rum tarafının korona virüsünü bahane ederek kapıları kapatmakla KKTC ekonomisini olumsuz etkileyeceği düşüncesinde olduğunu kaydetti.

Tatar kendisinin ve partisinin görüşlerini her yerde ifade ettiğini ama 50 yıldır aynı mealde devam eden bu federal temelde bir anlaşmanın artık pek umut vermediğini ve alternatif düşüncelerin de artık müzakere masasına gelmesi gerektiğini vurguladı.

Tatar, “Murat edilen Kıbrıs Türk halkının hakkı ile onurlu şekilde bu coğrafyada var olabilmesidir. Şu anda izolasyon, ambargo ve Kıbrıs Türkü’ne yapılan büyük haksızlıklar var. Bundan sonra nasıl bir Kıbrıs özlendiğini ifade etmek en büyük temennimizdir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir