Başkentte glütensiz büfe dönemi başlıyor

Başkentte glütensiz büfe dönemi başlıyor

Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası tarafından, tahıllardaki glüten proteininin oluşturduğu alerji nedeniyle glütensiz ürün tüketmek zorunda olan ancak bu ürünlere erişimde sıkıntı yaşayanların yüzünü güldürecek büfeler tasarlandı.

İlki birkaç hafta içinde Kızılay’da Mithatpaşa ve Sakarya caddelerinin kesiştiği noktada faaliyete geçecek glütensiz ürün büfesinde, Halk Ekmek’in glütensiz ekmek, makarna, kurabiye ve çubuk krakerlerinin yanı sıra 11 özel firmanın da ürünleri yer alacak.

Kentin farklı noktalarında açılacak

Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası AŞ Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Yılmaz, halk ekmek büfelerinde normal ürünlerle birlikte glütensiz ürünlerin de satışını sürdürdüklerini, ancak çölyak hastalarından gelen talepler üzerine sadece glütensiz ürünlerin yer aldığı büfeleri kentin farklı noktalarında açmayı kararlaştırdıklarını söyledi. 

Fotoğraf: AA

Sosyal belediyecilik anlayışı gereği ucuz glütensiz ürünlerin yer aldığı büfelerin açılışını yakın zamanda yapacaklarını belirten Yılmaz, şunları anlattı:

“İlk büfemizi Mithatpaşa Caddesi ile Sakarya Caddesi’nin birleştiği noktada açacağız. Burada sadece Halk Ekmek’in glütensiz ürünlerini satmayacağız. Bizim kategorimize uygun ve istediğimiz kalite standardında, ‘iyi fiyata iyi ürün’ politikasıyla farklı firmaların ürünlerini satacağız.”

Çikolata, çubuk kraker, kurabiye, ekmek…

Alpaslan Yılmaz, ürün yelpazesinin geniş olacağını, büfelerde glütensiz çikolatadan çubuk krakere, makarnadan ekmek ve kurabiyeye kadar çeşitli ürünlerin yer alacağını vurguladı.

İkinci glütensiz halk ekmek büfesini Ulus’ta açmayı planladıklarını da belirten Yılmaz, “Sosyal belediyeciliğin en önemli kurallarından birisi ulaşılabilir olmak. Dar gelirli vatandaşların ulaşabilmesi bizim için daha da önemli” dedi.

“Ekmekte herhangi bir fiyat değişikliğimiz yok”

Alpaslan Yılmaz ayrıca, firma olarak 2016 yılından itibaren ekmeğe zam yapmadıklarını, orta ve uzun vadede de zam yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Pastane ürünleri grubuyla ilgili fiyat güncellemesi yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz pastane biraz lüks gruba giriyor. Burada bir fiyat güncellemesine gitmek zorunda kaldık. Piyasa şartlarında gelişen değişmelerden dolayı ufak bir güncelleme yapmak durumunda kaldık. Ama sofraların birinci yiyeceği olan somun ekmekte herhangi bir fiyat değişikliğimiz yok.” 

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir