Bay-Sen’den Özersay’a ziyaret

Bay-Sen’den Özersay’a ziyaret

İbrahim Kanat başkanlığındaki Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ıziyaret ederek, BRTK Yasası ile ilgili taleplerini aktardı.

Bay-Sen Başkanı İbrahim Kanat, BRTK’nın, Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya en iyi ve onurlu bir şekilde duyurma gayreti ile 3 TV kanalı ve 6 radyosu ile hizmet verdiğini ifade ederek, en son 1993 yılında yasallaşan BRTK Yasası’nın artık çağ dışı ve işlevsiz kaldığını belirtti.

Kadrosuz bir şekilde çalışan personelin mağduriyetini yıllardır dile getirdiğini söyleyen Kanat, kurumun günün koşullarına göre yeniden yapılandırılması amacıyla yeni bir BRTK Yasası’na ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

BRTK Yasası’nın Bakanlar Kurulu’nun da desteğiyle Meclis’te ivedilik almasını talep eden Kanat, çalışanların mağduriyetinin bir an önce ortadan kaldırılmasını istedi.

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da, BRTK’nın ülke açısından öneminin tartışma kaldırmadığını ifade ederek, önceki hükümetler döneminde de çok kez tartışılmış olması ve hazırlanmış bir taslağı bulunmasına rağmen, yasallaşması adına Meclis’te bir sonuca ulaşılamadığını belirtti.

“Bizim hükümette yer alışımız belki çok uzun bir süre değil ama sonuçta üzerimize düşen bir sorumluluk var” diyen Özersay, konunun kendi içinde hassasiyeti olan bir yönü bulunduğuna da işaret etti.

Özersay, “Hiç parmağımızın arkasına saklanmamıza gerek yok. Fiiliyatta ve realitede bir sorun var. Personelin hem kadrosu hem de görev yetki ve sorumluluğu ile hiyerarşik ilişkilerin doğru tanımlanması bağlamında bir eksiklik var. Bunu çözmek çok kolay değildir ve belki bazı tartışmaları da beraberinde getirecektir” dedi.

Özersay, geçmiş dönemlerdeki siyasetçilerin belki de bu nedenle bir adım atmaktan çekindiklerini vurgulayarak, kurumun bir an önce işlevini daha güncel bir şekilde yerine getirmesi için destek verdiklerini, bunu HP olarak da desteklediklerini söyledi.

Kudret Özersay, “UBP–HP koalisyonu olarak da bu düzenlemeye destek veriyoruz. Şimdi bütçe görüşmeleri yapılıyor. Yeni yılın başıyla birlikte böyle bir inisiyatif alacağımızı düşünüyorum” dedi.(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir