Benter, Evkaf’a destek istedi

Benter, Evkaf’a destek istedi

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, 4 Kasım tarihinde AİHM’de görülecek Kapalı Maraş davasının; “insanlığın davası” olduğunu belirterek, bu dava sürecinde Evkaf’a destek istedi.

Benter, “Bu dava sadece Evkaf’ın değil, insanlığın davasıdır. Çünkü vakıflar insanlığa hizmet etmek için kurulmuştur. Dünyanın hiçbir yerinde toplumun faydası için ayrılmış bir vakıf malının özel kişilere verilmesi doğru olarak kabul edilmez.”dedi.

İbrahim Benter, bu konuda halktan  destek istediklerini belirterek, “Bizi yalnız bırakmayın çünkü vakıf malları bizim öz değerimizdir. Tüm insanlığa aittir. İyilik yapmak için çalışan bu kurumun hakkının gasp edilmemesi lazım” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, yazılı bir açıklama yaparak, “kapalı Maraş’ın vakıf malı olması” ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Benter, Maraş konusunda hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, halkın konu hakkında bilgilenmesi ve Evkafı desteklemesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

“Hak yerini bulup gasp edilen vakıf malları konusunda kazanım elde edersek, bu kazanımlar eğitime, sağlığa ve sosyal projelere harcanacak” ifadelerini kullanan Benter, AİHM’in Maraş davasını 4 Kasım tarihinde görüşeceğini kaydetti.
Benter, bu davanın çok önemli olduğunu belirterek, toplumun bu davanın önemini anlaması gerektiğini söyledi.

İngiltere Hükümetine de çağrı yapan Benter, “Türkiye devleti kilise ve vakıf mallarını iade etti ve etmeye devam ediyor. Tapu kaydı bile istenmedi. Doğru olan bu vakıf mallarının da, bizim vakıflarımıza iade edilmesidir.” Diye konuştu.

TAK/..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir