Bıçaklı; süreci sağlıklı çözmeliyiz

Bıçaklı; süreci sağlıklı çözmeliyiz

Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı BRT1’de Hasan Topaloğlu ve Çelen Oben’in yönettiği Spor Gündemi programına bağlanarak futboldaki süreci değerlendirdi.

Bıçaklı devamlı kulüp başkanları ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile görüşerek fikir alış verişi yaptıklarını belirterek sağlık kurulundan onay geldiği anda futbolu başlatabiliriz ama kulüplerin devletten alacakları var ve bunu da ekonomik olarak planlayıp yola çıkabiliriz açıklaması yaptı. Yabancı konusunda ise kesinlikle kaldırılması düşüncesindeyim dedi.

Açıklama şöyle;

“Devlet katkısı bu yıl 8,5 Milyon’a çıkmıştı. Kulüpler Birliği kurulduğundan beridir bu şekilde bir artış olmadı. Bizim kulüplerimiz bu sene ekonomik yönden nefes aldı.

Bunun dışında eğer saha ve diğer altyapılarla ilgili elimizden geleni de yapıyoruz.

Futbolda biz KTFF Başkanı ve Kulüp başkanları ile her gün görüşüyoruz. Birinci derecede tüm dünyayı sarsan virüs bizi de sarstı. Öncelik sağlıktır.

Bu ülkede sporun başlamasına bir sakınca yoktur noktasında karar verildikten sonra bu ligi bitirerek önümüze bakacağız.

Bu noktada önümüzdeki süreç içerisinde eğer karar verilirse elbette hazırlık dönemi isteyeceğiz. Bugün karar alıp maçlar başlamayacak.

Esas sorun ekonomiktir. Bu kulüpler şu anda gerek sponsor ve diğer gelirleri bakımından yeterince çalışma yapacak noktada değildir. Devlet katkısının ilk taksiti alınmıştı. 2.taksit Nisan içerisindeydi. Bu konuda devlet nasıl yapacak göreceğiz. Bu katkının bir an evvel liglerin başlaması ile birlikte katkı yeniden gündeme gelecektir.

Bu konuda KTFF Başkanı ile sürekli konuşuyoruz ve bir çare bulacağız. Spor yaptırmada temel görev devletindir. Bu konuda bir açılım yapılacak. Ama öncelikle yetkili organların “başlayabilirsiniz” raporu vermesi lazım.

Yabancı futbolcu konusunda takip ediyorum konuşmaları. Herkesin kendine göre yorumları vardır. Ancak benim şahsi düşüncem yabancı sayısının sıfır olmasıdır. En son yapılan genel kurulda bunu söyledim. Benim futbola hizmet etmek için başkan olmama gerek yok. Ben futbola aşığım. Gücüm yettiğince futbola ve gençlere her zaman katkı koyacağım. Yabancı konusunda KTFF Başkanı ile görüştük ve bu ligi bitirip hep birlikte toplanıp bir karar verelim dedim. Yabancı hep tartışılırdı. Sezon başında da bunu masaya getirdim. Ben kulüp başkanıyken yabancı oynatmadan lig çıktım. Irkçılık değildir bu ama tribündeki seyirci azalmasının bir sebebi yabancının fazla olmasıdır.”

“Maç ücretleri konusunda da birlikte oturup bir karar vermeliyiz. Kulüpler Birliği ile günlük toplantılarımızı yapıyoruz. Yüz yüze gelmemize gerek yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir