“Bizi zorlu bir dönem bekliyor, ancak zaten hep zor dönemlerin partisi olduk”

“Bizi zorlu bir dönem bekliyor, ancak zaten hep zor dönemlerin partisi olduk”

UBP Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu, UBP’nin seçimi ilk sırada tamamladığının belli olmasının ardından Parti Genel Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.

Sucuoğlu, 1974’ten bu yana yaşanan en büyük kriz ile karşı karşıya kalındığını ifade ederek, pandemi, ekonomideki yüzde 16’lık daralmayla mücadele ettiklerini söyleyerek, bunun yanı sıra bir de elektrik kesintileri yaşandığını söyledi.

Önce kazan patladığını ve sonrasında jeneratörlerin de bozulduğunu anlatan Başbakan, seçime tüm bu olumsuzluklarla girildiğini kaydetti.

Tüm olumsuzluklara karşın sonucun ortada olduğunu dile getiren Sucuoğlu, “Heralde tahayyül edebilirsiniz, ama bu başarı örgütsel seçimlere dayanır. UBP’liler adayı tümüyle gezdi vetaa Dipkarpaz’dan Yeşilırmak’a kadar damlaya damlaya bu gölü oluşturdu” dedi.

Sucuoğlu, ciddi bir yarış ve mücadele olduğunu,kendileriyle hiç etkisi olmayan bir elektrik kesintisine rağmen halkın teveccühü ve desteği ile bu rakamlara ulaştıklarını söyleyerek, tüm anketlerde 38.5-41.5 bandında olduklarını belirtti.

Başbakan, karmalarla birlikte milletvekili sayısının 25 olacağını ve belki de bir sürpriz ile 26’ya çıkabileceğini söyleyerek, 2018’de 21 vekil ile büyük başarı elde ettiklerini, şimdi ise 25 veya en kötü ihtimalle 24’e ulaştıklarını ifade etti.

Sucuoğlu, 3-4 vekilin de UBP’ye katıldığını belirten Sucuoğlu, “Önümüzde zorlu bir süreç var, bu desteğin daha fazlasını arkamızda hissetmemiz gerekir. Bu adımlar ülkenin 10-20 yılını şekilldendirecek. Bu reformlar ülke için olacak. Bu kadar olumsuzluk ve sıkıntıya rağmen heyecanımızı koruduk ve bu kadar sıkıntı ve problemerağmen bu oya layık görüldük” dedi.

 

Zorlu bir dönemin beklendiğini de kaydeden Başbakan Sucuoğlu, UBP’nin hep zor dönemlerin partisi olduğunu ifade etti.

Sucuoğlu, “Hem tecrübe, hem de bilgi donanımı olarak iyi bir ekiple bu yolu yürüyeceğiz. UBP mücadeleyi sever, KKTC’ye inanır, TC ile her konuda beraber hareket eder.Telefonlar hiç susmadı, bu da nekadar yakın ilgi gördüğümüzü gösterir. Bir seçim biter, bizim için öbür seçime hazırlıklar başlar, 2 yıldır eve hiç girmedik. Sabır ve mücadele ile hedefe durmadan yürüdük” dedi.

Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun konuşması sürekli alkışlarşla kesildi.

Sucuoğlu, bundan sonraki süreci kısa bir sürede toparlayaklarına inandığını da ifade ederek, 8-10 ayda ekonomik dönüşümü halka hissettireceklerini ve kademeli olarak bunu sağlayacaklarını söyledi.

Dengelerin yeniden yerine oturmaya başladığına da işaret eden Başbakan, seçim yasasındaki değişiklikleri, baraj ve karma oyun parlamentoda bir şekilde toparlanması gerektiğini belirtti.

Sucuoğlu, “Bizim de istikrara ihtiyacımız var. Önümüzdeki süreçte de ülkeyi düşünerek, istikrarsızlığı yaratacak durumları bertaraf ederek yürüyeceğiz” dedi.

İki şeyin kendisini çok mutlu ettiğini de dile getiren Sucuoğlu, bunun parti gençliği ve kadınları olduğunu söyledi.
2008’den beri aktif olduğunu ve ilk kez bu kadar ciddi gençlik desteği ve heyecanını gördüğini kaydeden Sucuoğlu, tüm ileçelere teşekkürlerini iletti.

Kadınlarında partinin olmazsa olmazı olduklarını belirten Sucuoğlu, “Açamadığımız kapıları açan hep yanımızda olan güç kadınlarımızdır. UBP’nin kadın ve gücü konusunda eskiden gelen bir gelenek vardır ve şimdi gençleri de yanına ilave ettik” dedi.

17 bin üyenin desteği ve gücünün kendini belli ettiğine vurgu yapan Sucuoğlu, 6ilçede hiçbir partinin cesaret edemediği toplantı ve konuşmaları yaptıklarını, bu sayede güçlü olduklarını belirtti.
Konuşması yine tezahürat ve alkışlarla kesilen Sucuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“UBP’nin öyle güçlü bir tabanı var ki, tavanı omuzlarında taşıyan tabandır. Ne isterse olsun hep bu partiyi ilk günden beri taşıdı. Taban güçlü ve birlikse, tava da yürür, sizlere teşekkür ediyorum. Genel Sekreter ile görüşerek büyük bir kutlamayı yarın erken bir saate yapabiliriz. Şenlik havasında olur.Saat 18.00 civarı olabilir. Sarayönünde UBP’nin gücünü gösterelim”

Başbakan Sucuoğlu, UBP’nin Meclis’in en büyük partisi olduğunu belirterek, hükümeti kurma görevini büyük bir ihtimalle yarın veya Salı günü Cumhurbaşkanı’ndan alacaklarını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir