Çavuşoğlu: İhtiyaç olursa ilave gemi gönderilmesinde tereddüt etmeyiz

Çavuşoğlu: İhtiyaç olursa ilave gemi gönderilmesinde tereddüt etmeyiz

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin bölgedeki gelişmeleri tüm boyutlarıyla ele alıp çözümler üretme anlayışıyla hareket ettiğini belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Attığımız adımlar olacaktır oluyor. Doğu Akdeniz’de Kıbrıs Türkü’nün hakkını ilgilendiren konular. Türkiye’yi Akdeniz’de dışlamaya kalkan ülkeler karşısında biz tüm uyarıları yaptık fakat kimse bunları dikkate almadı. Bu sefer biz karşı hamlelerimizi yaptık.”

Çavuşoğlu, Yunanistan’ın Rum kesimiyle birlikte Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi dışlama tutumunda olduğuna işaret ederek, “Biz de karşı hamlelerimizi atınca Yunanistan rahatsız oldu. Diyoruz ki biz sizinle de buna benzer bir anlaşma yaparız yeter ki siz anlaşmaya hazır olun. Doğu Akdeniz’de paylaşmayı öğrenin burada herkesin hakkı var. Fakat Kıbrıs Türkü’nün hakkını yok sayarsanız biz bu adımlara devam ederiz” dedi.
ürkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerine de değinen Çavuşoğlu, “Üçüncü gemimiz geliyor. Doğu Akdeniz ve Kıbrıs etrafı için söylüyorum, ihtiyaç olduğu zaman ilave bir geminin gönderilmesi konusunda Türkiye olarak tereddüt etmeyiz” şeklinde konuştu.

(BRT/AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir