Çavuşoğlu ve Stoltenber’den önemli mesajlar

Çavuşoğlu ve Stoltenber’den önemli mesajlar

Barış Pınarı Harekatı devam ederken NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan önemli mesajlar geldi.

Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğl ile görüştü.

Görüşmenin ardından ikili ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu konuşmasında Barış Pınarı Harekatının amacı terör tehdidine son vermek olduğunu anımsatarak, “Müttefiklerimizin dayanışmasını görmek istiyoruz.dedi.

Çavuşoğlu, “Hem Türkiye’nin endişesi haklı diyeceksiniz hem de harekata karşı çıkacaksınız. Türkiye, müzakere yolunu sonuna kadar denemiştir. Kimse Türkiye’ye ders vermeye çalışmasın” dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenbergise Türkiye’nin NATO ittifakının güçlü bir ülkesi olduğuna dikkat çekerek “NATO ittifakından hiçbir ülke Türkiye kadar Ortadoğu’dan saldırıya uğramadı, Türkiye kadar mültecilere ev sahipliği yapmadı. Türkiye zor bir bölgenin tam sınırında yer alıyor. Bizim ortak bir düşmanımız var: DAEŞ. Yakalanan DAEŞ’lilerin tekrar kaçması önlenmeli.’ Dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir