Çavuşoğlu:Kahramanların destanlarını halkla buluşturacağız

Çavuşoğlu:Kahramanların destanlarını halkla buluşturacağız

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın ilk yerli opera eseri Arap Ali Destanı’nda emeği geçenlere teşekkür plaketi verdi.

Bakan Çavuşoğlu plaket takdimi öncesi basın açıklaması yaparak, Bakanlık olarak projeyi gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmasında Arap Ali Destanı eserinin nasıl oluştuğu hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, Kıbrıs Türkleri’nin haklı mücadelesine baş koyan halk kahramanlarının hikayelerini gelecek nesillere aktarmanın kendileri için önem taşıdığını söyledi.

Çavuşoğlu, “Bundan sonraki süreçte de Kıbrıs Türk tarihi boyunca gerek İngiliz Sömürge yönetimi, gerekse Rumların haksızlıklarına karşı bir kıvılcım olarak mücadele edip etrafı bir meşale gibi aydınlatanlara karşı manevi sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” dedi.

Hükümet olarak sanat ve sanatçıya büyük bir önem verdiklerini de kaydeden Bakan Çavuşoğlu, Arap Ali Destanı’nın sergilendiği her 2 gece de salonunun dolup taştığını anımsatarak, bunun halkın opera sanatına ne kadar gereksinim duyduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Arap Ali Destan’ının bundan sonraki süreçte de Bakanlık ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde Türkiye’nin birçok büyük şehrinde ve ileri ki bir tarihte Londra’da sahneleneceğini de aktardı.

Çavuşoğlu, “Gerek KKTC sınırları içinde, gerekse bizim tarihimize ilgili duyan her coğrafyada bu tarihimizi buluşturma niyetindeyiz bu amaçla sanatçılarla daha yakın çalışma niyetindeyiz”dedi.

Bakan Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından Arap Ali Destanı’nda emeği geçenlere plaketleri takdim edildi.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir