Çavuşoğlu:Yükseköğretimde kaliteyi artırmak için iş birliği şart

Çavuşoğlu:Yükseköğretimde kaliteyi artırmak için iş birliği şart

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2024-2025 Akademik Yılı öncesinde, yükseköğretimin mevcut durumunu değerlendirmek ve karşılaşılan sorunlara çözüm yolları bulmak amacıyla üniversite temsilcileri ve YÖDAK üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, YÖDAK üyeleri, üniversite rektörleri ve temsilcileri ile Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi personeli katıldı.

Görüşmede, yükseköğrenimin geleceği, üniversitelerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ayrıntılı şekilde ele alındı.

İki oturum halinde gerçekleştirilen toplantının ilk bölümünde, KKTC üniversitelerinin karşılaştığı sorunlar tespit edilerek maddeler halinde sıralandı. İkinci oturumda ise bu sorunlara yönelik çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC yükseköğretiminin imajını geliştirmek için düzenli toplantıların önemine dikkat çekti ve bu toplantılara ilgili paydaş kurumların da katılacağını, iş birliği içinde sorunların çözümüne yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

Rekabet yerine iş birliğinin ön planda olması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, üniversitelerin bireysel sorunlarını tek başlarına çözmeye çalışmaktansa birlik içinde hareket etmelerinin daha faydalı olacağını ifade etti.

Yükseköğretimde kaliteyi artırmaya yönelik adımların önemine dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, üniversitelerle yapılacak iş birliğinin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yükseköğretim alanındaki konumunu güçlendireceğini belirtti.

Çavuşoğlu ayrıca, yükseköğretimin KKTC’nin gelişimindeki rolüne vurgu yaparak, bu alandaki yatırımların ve politikaların stratejik önemini bir kez daha hatırlattı.

Toplantı, sorunların çözümü için düzenli aralıklarla benzer görüşmelerin yapılmasına karar verilmesiyle sona erdi.