‘Çocuklarımız Doğaya Çıkıyor’  projesi kapsamında çocuklar yürüdü

‘Çocuklarımız Doğaya Çıkıyor’ projesi kapsamında çocuklar yürüdü

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın başlattığı ‘Çocuklarımız Doğaya Çıkıyor’ projesi kapsamında bugün Güzelyurt ve Lefke bölgesindeki okulların katılımıyla doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi tarafından gençlerin çevreye ve doğaya karşı duyarlılığını artırmak amacıyla ‘Çocuklarımız Doğaya Çıkıyor’ projesi başlattı.

Proje kapsamında okullarda oluşturulan yürüyüş kulüplerine üye olan öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla ilk etkinlik Lefke’de gerçekleştirildi.

Lefke Belediyesi, Güzelyurt Belediyesi ve Lefke bölgesindeki sivil toplum örgütlerinin de katılarak destek verdiği etkinlikte, katılımcılar orkide vadisi olarak bilinen bölgede doğa yürüyüşü yaptı.

Laü girişinde toplanan katılımcılara ilk olarak parkur hakkında bilgi verildi.

Ardından katılımcılara seslenen Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Cengiz Uzun, Bakanlık olarak başlattıkları bu proje ile ilk olarak okullarda yürüyüş kulüpleri oluşturduklarını anlattı.

Uzun, amaçlarının sosyal medyada, bilgisayar başında vakit geçiren gençleri doğaya çıkarmak, ülkemizin güzelliklerini onlara tanıtmak ve çevreye olan duyarlılığın artmasına katkı sağlamak olduğunu belirterek, bu amaçlarla ilk etkinliği Güzelyurt ve Lefke bölgesindeki okullarla gerçekleştirdiklerini söyledi.

22 Mart’ta Karpaz ve Magosa, 12 Nisan’da ise Lefkoşa ve Girne bölgesindeki okulların katılımıyla etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Uzun, 19 Mayıs’ta tüm kulüpleri güzel bir etkinlikte bir araya getirmek istediklerini kaydetti.

Uzun, gençlerin doğaya sahip çıkması ve doğayla barışık yaşamayı öğrenmelerinin çok önemli olduğuna işaret ederek, etkinliğe katılan ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

DB/BRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir