CTP 27. Olağan Kurultayı bugün toplandı

CTP 27. Olağan Kurultayı bugün toplandı

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 27. Olağan Kurultay’ı yapılıyor.

Atatürk Spor Salonu’nda `Yarına Yürüyoruz Gülümse` sloganıyla gerçekleştirilen Kurultay, CTP Genel Sekreteri ERdoğan Sorakın’ın konuşmasıyla başladı.

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, 49 yıldır Kıbrıs’ta federal çözümü sağlamak ve ülkede barışı demokrasiyi insan haklarını tesis etmek için uğraştıklarını ifade etti.

Sorakın, 49 yıllık yolculukta yılmadan çalıştıklarını belirterek, ülkeyi karanlıklardan aydınlıklara çıkarmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

ülkede örgütlülüğün ve sendikalılığın gasepedilmeye çalışıldığını Savunan Sorakın CTP olarak bu konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

CTP’nin federal çözümden yana olduğunu dile getiren Erdoğan Sorakın `Kıbrıs sorunu en temel sorunumuz. Bu sorunu çözmek en büyük görevimiz. federal çözümü gerçekleştirene kadar bu yürüyüşe devam edeceğiz’ diye konuştu.

Sorakın’ın konuşmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Kurultayı yöneten Başkanlık divanı oluşturuldu.

Kurultay’ın Divan Başkanlığını CTP eski Genel Başkanlarından Ferdi Sabit Soyer yapıyor.

Kurultay’da CTP Tüzüğündeki 4 maddede Değişiklik ön gören tadilatlar da Kurultay’da onaylandı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da Kurultay’da bir konuşma yaptı.

CTP Genel Başkanı Erhürman, CTP’nin en başından ‘bir an önce çözüm’ diyen bir parti olduğuna vurgu yaparak, “CTP hiçbir zaman yılmadı, biz de yılmayız, bundan sonra da yılmayacağız” şeklinde konuştu.

Erhürman, “Bizi bir an önce Federal çözüme ulaştıracak sistemli müzakere istiyoruz. Biz bir an önce çözüm istiyoruz. Sesimizi barış için yükselteceğiz” dedi.Erhürman, “Umudu asla yitirmeceğiz ama her zaman CTP’nin diğer planları da hazır olacak. Bizi adım adım çözüme yaklaştıracak başta güven yaratıcı önlemler olmak üzere, başka yollarla halkı çözüme taşımak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir