Devlet laboratuvarı yangını soruşturmasında bürokrat korunuyor mu?

Devlet laboratuvarı yangını soruşturmasında bürokrat korunuyor mu?

2016 yılında meydana gelen Devlet Laboratuvarı yangınında şüpheli görülen bürokratlar ile ilgili soruşturma durdu.

Devlet Laboratuvarı yangınının kundaklama olduğu ihtimalini güçlendiren; Devlet Laboratuvarı’nda büyük vurgun olayı ile ilgili yürütülen polis soruşturmasının halen sonuçlandırılamadığı öğrenildi.

Devlet Laboratuvarında meydana geldiği iddia edilen yüklü miktarda para vurgunu ile ilgili olarak, Aralık 2018 tarihinde tutuklanan zanlı Ali Özören ve Nazife Türel’in teminatla serbest bırakılması bir takım soru işaretleri yaratmıştı.

Sahtekarlıkla devleti soydukları iddia edilen olayda Bakanlar Kurulu kararı varmış gibi işlem yaparak 178 binTL temin ettikleri iddia edilen söz konusu kişilerin, 5’er bin lira teminatla serbest kalmaları konunun üzerine yeterince düşülmediğini izlenimi vererek soru işaretleri yaratmıştı.

Devlet Laboratuvarı’na 13 Aralık 2016 tarihinde bazı kutuların geldiğinin tespit edildiği, 8 gün sonra 21 Aralık 2016 tarihinde devlet laboratuvarında çıkan yangınla dairenin tamamının kullanılmaz hale geldiği söyleniyor.

Devlet Laboratuvarı Dairesi’nde 2016 yılında satın alma sorumlusu olarak görev yapan zanlı Nazife Türel’in olmayan bir Bakanlar Kurulu kararıyla eniştesi olan zanlı Ali Özören’in direktörü olduğu Narcisse Ltd’in GCMS/MS ve 8040 Headspace GC isimli cihazları Devlet Labaratuvarı için ithal edeceğini belirterek, KKTC’de faaliyet gösteren Dr. Hasan Can Pehlivanoğluları ve Biyolog Ümit Ağören’e ait olan Dorhan Medikal Ltd’e imzalattıktan sonra bahse konu cihazların ithali için Dorhan Medikal Ltd. den zanlı Ali Özören’in hesabına 178 binTL yatmasını sağlayarak sahtekarlıkla para temin etmişti.

Nazife Türel ve Ali Özören’in hazırladıkları bir belge ile hiçbir gümrük giriş ve resmi talebi olmayan cihazlar ile ilgili Sağlık Bakanlığı fonundan 860 bin TL, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Ofisi’nden 1 milyon 500 bin TL para temin etmeye çalıştıkları iddia ediliyordu. Polis tahkikatının 3 günde tamamlanması eleştiri konusu olmuştu.

Aralık 2018 tarihinden beri polisin bahse konu soruşturma ile ilgili herhangi bir araştırma yapmadığı bilgisine ulaşıldı.

Bilindiği gibi, Devlet Laboratuvarı Dairesi’nde satın alma sorumlusu olarak görev yapan zanlı Nazife Türel’in yetkili merciler tarafından herhangi bir talep olmamasına rağmen olmayan bir Bakanlar Kurulu kararıyla eniştesi olan zanlı Ali Özören’in direktörü olduğu Narcisse Ltd’in GCMS/MS ve 8040 Headspace GC isimli cihazları Devlet Labaratuvarı için ithal edeceğini belirttiğini söyleyen polis memuru zanlının taşınması, kurulumu ve teknik servis konuları ile ilgili olarak sahte bir sözleşme hazırladığını, KKTC’de faaliyet gösteren Dorhan Medikal Ltd’e imzalattıktan sonra ise bahse konu cihazların ithali için Dorhan Medikal Ltd. den zanlı Ali Özören’in hesabına 178,000 TL meblağın yatmasını sağlayarak sahtekarlıkla para temin ettiği ortaya çıkmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir