Dört muhalefet partisi açıklama yaptı

Dört muhalefet partisi açıklama yaptı

Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen Muhalefet Partilerin Genel Başkanları ile temsilcileri, Meclis’te Zalihe Çavuşoğlu salonunda basın toplantısı düzenledi.

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, pandemi döneminde verimli bir meclis çalışması yapılmadığını belirterek bekleyen çok ciddi yasa önerileri olduğunu, Muhalefetin Meclis Genel Kurulu toplantısına tam kadro katılmasına rağmen, hükümetin büyük çoğunluğunun Meclis’e dahi gelmediğini savundu.

Hükümetin mecliste bulunmaması nedeniyle Meclis’i boykot ettiklerini söyleyen Arıklı, hükümetin biraz daha ciddi olması gerektiğini ve kendi içindeki sorunları bir an önce bitirip ‘tamam’ ya da ‘devam’ demesi gerektiğini kaydetti.

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da pandemi sürecinde muhalefet partileri olarak ellerini taşın altına koymaya yönelik yaptıkları açıklamalara cevap almadıklarını belirtti.

Gün içerisinde Meclis’te bulunması gereken hükümetin ‘özürsüz’ bir şekilde Meclis oturumuna katılmadığını ve mmuhalefet partilerinden herhangi bir talepte bulunmadıklarını belirten Ataoğlu, tepkilerini ortaya koyduklarını anlattı.

Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler de hükümet ortaklarının kendi içlerindeki kavgalarını devam ettirmesinin meclis çalışmalarını sekteye uğrattığını belirtti.

Çeler “Umarım hükümet bu andan itibaren iç kavgalarını bir kenara bırakır, Mecliste geçirilmesi gereken yasaları geçirmek adına toplantıya gelirler bizler de üstümüze düşen görevi yapıp yanlışları düzeltecek noktada öneriler sunup mecliste yasaların geçmesine yardımcı olmaya çalışırız” dedi.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, ekonomi ve sağlık açısından yaşanan krizden çıkış için ciddi bir yönetime ihtiyaç duyulurken, hükümet ortaklarının bir biri ile didişmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

Muhalefet partileri olarak yaz aylarında Meclis’in çalışmasını ve “yasa gücünde kararnamelerin Meclis’den geçirilmesini önerdiklerini anımsatan Erhürman, Meclis açık olmasına rağmen Hükümeti yasa gücünde kararname çıkarmaya devam etmekle suçladı.

Erhürman, “Ülkede yok hükmünde olan bir hükümet var. Bugünkü tavırları ile Meclis’i de yok hükmünde kılmaya çalıştıklarını görüyoruz. Biz muhalefet partileri olarak hükümetin yok hükmünde olduğunu tespit ediyoruz ama Meclis’i de yok hükmünde kılmalarına izin vermeyiz vermeyeceğiz” dedi.

Yeni bir hükümet kurulması için görüşme yapıp yapmadıklarına ilişkin bir soru üzerine Cumhuriyetçi Türk Partisi Başkanı Tufan Erhürman, Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler ve Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı böyle bir görüşme gerçekleştirmediklerini belirtti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ise ciddi bir görüşme yapmadıklarını ancak hükümetin küçük ortağının eski başkanının kendisini arayarak ‘herhangi bir şekilde hükümetin bozulmasının söz konusu olduğunda yeni bir oluşuma girebilir miyiz’ sorusunu sorduğunu ifade etti.

Ataoğlu, “Şu anda hükümet devam ediyor, hükümet bozulmadıktan sonra ve ciddi bir şekilde kapımız çalınmadan görüşmeyiz” dedi.

 

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir