Düzensiz göçmenler deniz yoluyla Yunan adalarına geçmeyi sürdürüyor

Düzensiz göçmenler deniz yoluyla Yunan adalarına geçmeyi sürdürüyor

Edirne’den Yunanistan’a düzensiz göçmenlerin geçişleri sürüyor.

Yunanistan hükümeti alarmda. Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısından iltica başvurularının bir ay durdurulması kararı çıktı.

Avrupa’ya geçmek isteyen yüzlerce düzensiz göçmen ise, nehir ve kara hattını denemeye devam ediyor. Meriç Nehri’ni botlarla geçen düzensiz göçmenler, kara sınırını da deniyor.

Sınır tellerini makasla kesen ya da üzerinden atlayan düzensiz göçmenler, Yunanistan’a ayak basıyor.
Kastanies Sınır Kapısı’nın önünde jiletli tellerle barikat kuran Yunanistan güvenlik güçleri, düzensiz göçmenlere sık sık tazyikli su sıkıyor, zaman zaman ses ve göz yaşartıcı bomba atıyor, zaman zaman da plastik mermi kullanıyor.

Yunun Sahil Güvenliğinin, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu düzensiz göçmenlere müdahalesi kıyıdaki gazeteciler tarafından görüntülendi.

Öte yandan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan güvenlik güçlerince sınırda bekleyen kaçak göçmenlere gaz ve ses bombaları atılmasına ilişkin, “Yunanistan yetkililerini temel hukuki metinlere, en önemlisi de insanlığa uygun davranmaya davet ediyoruz” dedi.

Bakan Soylu, Suriye krizinin başlangıcından bugüne kadar dünyaya örnek olacak bir göç yönetimi sergilediklerini söyledi.

Diğer yandan Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, bugün Yunanistan-Türkiye sınırına gideceğini duyurdu.

(BRT/AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir