‘El Ele Yerelde’ projesi tanıtıldı

‘El Ele Yerelde’ projesi tanıtıldı

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin, Avrupa Birliği’nin finansmanını üstlendiği Sivil Büyü Programı ile işbirliği içerisinde gerçekleştireceği “El Ele Yerelde” çalışması dernek binasında tanıtıldı.

Belirlenen belediye sınırları içerisinde yaşayan tüm engelli guruplarına hizmet verecek olan “Engelliler Birimi”nin oluşturulması projesinin tanıtımına, Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orcan ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu katıldı.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, projenin hedefinin hizmetlerden engellilerin eşit olarak faydalanmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orcan, “Belediyemiz bünyesinde oluşturacağımız bu birim aslında bir kesime ayrıcalık değil.Normal vatandaşların günü birlik aldığı hizmetlerin engelliler tarafından aynı şekilde almasını sağlamak hedeflidir dedi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, ise İskele Belediyesi’nin kendince ve empati yöntemi ile engelsiz İskele yaratma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, yerel yönetimlere düşen görevin hizmet almada engellilere fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu söyledi. (BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir