Elektrikler arıza kaynaklı değil, personel tarafından kesildi

Elektrikler arıza kaynaklı değil, personel tarafından kesildi

Ülkenin birçok bölgesinde gece yarısı itibarıyla kasıtlı olarak elektrikler kesildi. Halen ülkenin birçok bölgesinde elektriklerin kesik olduğu biliniyor.

Elektrik Kurumu’nda örgütlü El-Sen, sabaha karşı saat 02.00 sularında kurumun facebook hesabından bir paylaşım yaparak, grev başlattıklarını duyurdu.

El-Sen’in bu paylaşımı öncesinde de, ülkenin birçok bölgesinde elektrikler kesildi. Halen devam eden elektrik kesintilerinin grev nedeniyle kasıtlı yapıldığı biliniyor.

Anayasal bir hak olan grevin, iş bırakarak ve meydana gelebilecek olası arızalara müdahale edilmeyerek yapılması gerektiği bilinirken; personel tarafından kasten şalterlerin indirilmesi halktan büyük bir tepkiye neden oldu.

Elektrik çağrı merkezi, Elektrik Kurumu’nun grevde olması dolayısıyla kesintiye müdahale edilmeyeceği bilgisini verdi.

Elektrik Kurumu’na bağlı arıza çağrı merkezini arayan vatandaşlar, “grevde olduğumuz için arızaya müdahale edilmeyecek” yanıtını aldılar.

Gece yarısı 00.45 civarı yapılan ve halen devam eden kesintinin El-Sen üyesi Kıb-Tek ekipleri tarafından kasıtlı yapıldığı biliniyor.

Kamuoyuna açıklanmadan gece yarısı başlatılan grev nedeniyle halk gece yarısından beri elektriksiz bırakılması ve bu kesintinin arıza kaynaklı değil, personel tarafından kasıtlı yapılması ‘Pes’ dedirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir