Erdoğan: Mücadelemiz kürtlerle değil, terör örgütleriyle

Erdoğan: Mücadelemiz kürtlerle değil, terör örgütleriyle

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin mücadelesinin kürtlerle değil, terör örgütleriyle olduğunu vurguladı.

Dolmabahçe Sarayı’nda “Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi” konulu 3’üncü Parlamento Başkanları Konferansının açılış resepsiyonu’nda konuşan Erdoğan “Uzun terörle mücadele dönemimizde, güvenlik güçlerimizden ve masum vatandaşlarımızdan binlerce şehit verdik..” dedi.

“Güvenlik olmadan barış olmaz, barış olmadan kalkınma olmaz. Kalkınma olmadan huzur ve refah, Huzur ve refah olmadan da toplumlar geleceğine güvenle bakamaz.” diyen Erdoğan, “Kuzey Irak ve Suriye’de yürüttüğümüz terörle mücadele operasyonları asla bu ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını hedef almıyor”dedi.

Türkiye’nin mücadelesinin Kürtlerle değil, terör örgütleriyle olduğunun altını çizen Erdoğan, “ Biz Suriye’yi bölüp parçalamaya değil, orada tüm yaşayanların, hepsinin hukukunu korumak için orada yer almış bulunuyoruz”diye konuştu.

Suriye’ye yönelik harekatın durdurulması için Türkiye’ye tehditler geldiğini ifade eden Erdoğan “ Sayın Trump’a da söyledim, diğerlerine de söyledim. Eğer bunu ‘durduracaksanız durdurun’ dedik size ama durdurmadınız. Şimdi biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz, artık geri adım atmayacağız.”dedi.

BRT /AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir