Fizyoterapistler Birliği Sempozyum düzenledi

8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü ve Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği’nin 40. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 3. Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılışında konuşan Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği başkanı Şahveren Çakartaş, 40 yıldır gündeme getirdikleri yasal eksiklik konusunu bu yıl gündeme taşımayacaklarını, Birliğin kendi içerisinde kurduğu oto kontrol ile halk sağlığı ve meslektaşlarını koruduğunu kaydetti.

Çakartaş, Birliğin farklı meslek grupları tarafından fizyoterapi mesleğinin meslek sınırlarını ve etik kurallarını ihlal eden kişi ve kurumlara karşı da ciddi bir mücadele verdiğini ifade etti.

Çakartaş, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinde büyük görev üstlenen fizyoterapistlerin, halk sağlığının geliştirilmesine yönelik sağlık politikaları oluşturulurken varlığının görmezden gelinmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Halkın Partisi Milletvekili Jale Refik Rogers de sağlığın multidisipliner bir alan olduğunu,fizyoterapistlerin de bunun önemli bir kolunu oluşturduğunu söyledi.

Rogers, ekonomik nedenlerle bugüne kadar hep tedaviye yatırım yapıldığını ancak fizyoterapinin de içinde bulunduğu koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinin ülke için önemli olduğunu kaydetti.
Fizyoterapistlerin yasal boşluğu olduğunun bilincinde olduklarını belirten Rogers, bu konudaki yasa çalışması için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Ali Pilli de fizyoterapinin önemine vurgu yaparak sağlıklı insanların kaliteli yaşam sürebilmesi için spor kadar gerekli olduğuna işaret etti.

Fizyoterapistlerin hak ettiği şartlarda çalışması ve yasanın geçmesi gerektiğinin bilincinde olduğunu kaydeden Pilli, Sağlık Bakanı olarak fizyoterapistler ile birlikte çalışarak her sorunu aşmaya hazır olduğunu söyledi.

BRT/EMT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir