“Füze olayı Başbakan’a bildirilmedi!”

“Füze olayı Başbakan’a bildirilmedi!”

Soyer, “Polis Genel Müdürlüğü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bu çerçevede, kendisini mes’uliyet altında hissetmelidir” dedi. 

Dün gece geç saatlerde yaşanan füze olayından Başbakan Ersin Tatar’ın sabah saatlerinde haberi oldu. Ersin Tatar’ın sabah saatlerinde olayla ilgili bilgisi olması bazı eleştirileri de beraberinde getirirken; CTP’li eski Başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer, Başbakan’a bu konuda bilgi verilmemesinin ciddi bir zaafiyet olduğunu söyledi. Soyer, “Polis Genel Müdürlüğü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bu çerçevede, kendisini mes’uliyet altında hissetmelidir” dedi.

Evrenselgazete’nin Başbakanlık’a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre, gece meydana gelen füze olayının, sabaha kadar Başbakan’a kimse tarafından bildirilmediği belirtildi.

Ferdi Sabit Soyer, bugün sabah Diyalog TV’de yayınlanan Çiğdem Aydın’ın programında şunları söyledi: “Ben burada bir zaafiyet görüyorum. Sayın Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Özersay olay yerindeyse, Başbakan’ın oraya çıkıp gitmemesinin nedeni kendine aittir ama bilgi verildi mi Başbakan’a. “Haberim yoktu” diyorsa, bundan daha kötü bir şey olamaz. Başbakan Yardımcısı ve diğer bazı bakanlar orada oluyorsa, Başbakan’ın niçin haberi olmaz, bu kendi aralarında çözmeleri gereken bir konudur. Eğer Başbakan haberim yoktu diyorsa, Polis Genel Müdürlüğü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bu çerçevede, kendisini mes’uliyet altında hissetmelidir. Telefonunu kapatıp uyumuş olsa dahi, evine güvenlik güçlerinin gönderilmesi ve kapıyı çalarak uyandırılması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir