Girne’de kültür sanat günleri başlıyor

Girne’de kültür sanat günleri başlıyor

Girne Belediyesinin düzenlediği, 9’uncu Girne Kültür Sanat günleri başlıyor. 9. Girne Kültür Sanat Günleriyle ilgili olarak bugün Leymosun Kültür Evinde bir basın toplantısı düzenlendi.

9. Girne Girne Sanat Günleri festival programı düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Basın toplantısında konuşan, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 9. Girne Kültür Sanat Günleri’nin Girne Amfi Tiyatro’da ve kentin farklı noktalarında her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçeceğini söyledi.
Girne Ramadan Cemil Meydanı ve Antik Limanda konser ve etkinlikler gerçekleştirmeyi düşündüklerini kaydeden Güngördü, halk dansları ve Kıbrıs folklorik gruplarının yer aldığı Kıbrıs gecesi yapacaklarını da belirtti.
Eylül ayında geliri sağlık sorunu yaşayan bir çocuğa bağışlanacak yerli sanatçı ve müzik gruplarından oluşan bir konser yapmayı planladıklarını ifade eden Güngördü, konuyla ilgili ayrıntıları ileride kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi.
Nidai Güngördü, festival programında Türkiye’de kapalı gişe oynayan tiyatro oyununun yanısıra yine Türkiye’den önemli sanatçılarının bulunduğunu belirterek, Sıla 4 müzik grubunun da etkinliklerde yer alacağını dile getirdi.
Güngördü Girne Kültür Sanat Günleri’nde dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say’ı da sanatseverlerle buluşturacaklarını ifade etti.
9. Girne Kültür Sanat Günleri festivali, 18 Haziran Ankara Devlet Tiyatrosu “Bir valize ne sığar ki” tiyatro oyunuyla başlayacak ve 10 Eylül’de Fazıl Say konseriyle tamamlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir