Güzelyurt Belediyesi PORTİ Projesi’ni açıkladı

Güzelyurt Belediyesi PORTİ Projesi’ni açıkladı

Güzelyurt Belediyesi, düzenlenen basın toplantısıyla 2019 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı sosyal ve kültürel etkinlikler, geleneksel olarak düzenlenen Portakal Festivali ile Belediye öncülüğünde uygulamaya girecek olan PORTİ Projesi’nin detaylarını paylaştı.

Güzelyurt Otel’de düzenlenen basın toplantısında Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın yanı sıra, Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elif Çepni, bazı Güzelyurt milletvekilleri, bölge muhtarları, bölge sivil toplum örgütü ve okullarından temsilciler hazır bulundu.

Toplantıda Güzelyurt Belediye Müdürü Süleyman Aldağ tarafından belediyenin 2019 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı etkinliklerle ilgili sunum yapıldı.

Aldağ, ilk olarak bu akşam saat 20.00’de yerli sanatçıların sahne alacağı bahar konserinin Kapalı Çarşı Meydanında gerçekleştirileceğine işaret ederek, tüm halkı ücretsiz olan konsere davet etti.

Güzelyurt Belediyesinin sanatçılarla halkı buluşturmak adına 3-4 Mayıs tarihlerinde Uluslar arası Güzelyurt Sanat Günleri etkinliğini ilk kez düzenleyeceğini kaydeden Aldağ, bu çerçevede uluslararası bir serginin de kent merkezinde açılacağını açıkladı.

Aldağ, 18 Mayıs’ta ise gençlik şölenin düzenleneceğini ve bu çerçevede Türkiye’nin sevilen gruplarından Bulutsuzluk Özlemi’nin Güzelyurt’ta sahne alacağını belirterek, 42. Güzelyurt Portakal Festivali’nin ise 28 Haziran- 7 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını ve bu yıl yine görkemli bir festivale imza atacaklarını ifade etti…

Aldağ, ayrıca Güzelyurt Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ve çevre bilincinin geliştirilmesi, geri dönüşüm, uyuşturucu, trafik gibi konularda duyarlılık yaratmayı hedefleyen PORTİ Projesi’nin tanıtımını yaptı ve tüm Güzelyurt halkını projeye katkı koymaya davet etti.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da katılımcılıkla Güzelyurt’ta önemli işlere imza atılabileceğine vurgu yaparak, Belediye öncülüğünde çevre ve geri dönüşüm konusundaki çalışmaları yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Özçınar, portakal festivalinin bölgenin tanıtılması adına önemli bir organizasyon olduğuna işaret ederek, kültür sanat çalışmaları, kitap, kafe ve kent park projelerinin devam ettiğini ve Güzelyurt’u daha iyi noktaya taşımak için çalışmaların süreceğini kaydetti.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elif Çepni, Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Gazi Baf Dayanışma Derneği Başkanı Türkay Tokel de basın toplantısında söz alarak bölgedeki sorunlara değindiler ve yapılacak çalışmalarda katılımcılığın önemine dikkat çektiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir