Hacettepe Üniversitesi’nde “Uluslararası Dostluk Günü”

Hacettepe Üniversitesi’nde “Uluslararası Dostluk Günü”

Hacettepe Üniversitesi’nde farklı büyükelçiliklerin katkısıyla ” Uluslararası Dostluk Günü” etkinliği düzenlendi.

Üniversitenin Beytepe Yerleşkesi’nde, Venezuella’dan Hindistan, Güney Kore, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya’ya kadar 40 ülkenin katılımıyla yapılan etkinlikte farklı ülkelerden öğrenciler, ilgili ülkelerin büyükelçiliklerinin katkılarıyla ülkelerine özgü gelenek, görenek kültür ve yemeklerini tanıttılar.

Bu çerçevede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’de en çok ilgi gören stantlardan birisi oldu.Ziyarete gelen katılımcılara Kıbrıs’a özgü, ceviz macunu, hellim gibi ürünler takdim edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihi kültürel ve turizm alanındaki durumu hakkında bilgiler verildi.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Doktor Haluk Özen, bu etkinliğin amacının, sadece uluslararası öğrencilere yönelik değil aksine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerle uluslararası öğrencileri bir araya getirip farklı kültürleri burada deneyimlemelerini sağlamak ve böylelikle bu kadar çatışmalı olan yeryüzünde farklı kültürlerin bir arada yaşaması gerektiğini o kültürlerin hepsinde örnek alınabilecek güzellikler olduğunu aslında dünyanın güzelliğini de bu birbirinden farklılığın oluşturduğu resmi çizmek olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından Rektör Prof. Özen, her ülkenini standını tek tek gezerek okullarında okuyan yabancı öğrencilerden ve temsilcilerinden ülkeleriyle ilgili bilgi aldı.(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir