Hükümet kurma çalışmaları…

Hükümet kurma çalışmaları…

CUMHURBAŞKANI TATAR MECLİSTEKİ SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞÜYOR… SANER: “GÖREV VERİLMESİ HALİNDE EN KISA SÜREDE HÜKÜMETİ KURMAK İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

TATAR İLK OLARAK SANER İLE BİR ARAYA GELDİ 
SANER: “HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİ VERİLMESİ HALİNDE EN KISA SÜREDE HÜKÜMETİ KURMAK İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümet kurma çalışmaları ve görevlendirme amacıyla, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcilerini görüşmeye çağırdı.
Cumhurbaşkanı Tatar, bu kapsamda saat 14.00’te Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri ve Genel Başkan Vekili Ersan Saner ile görüştü.
Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşme yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Saner, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile genel olarak ülkenin durumu ve hükümet konusunu konuştuklarını söyledi.
SANER:”HÜKÜMET İÇİN DÖRT SENARYO VAR, EN UYGUN MODEL İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Saner, UBP’nin ülkenin içinde bulunduğu durumu net olarak bildiğini, bir an önce hükümetin kurulup çalışmaya başlaması gerektiğinin idraki içinde olduklarını söyledi.
COVID-19 salgınının dünyayı sardığını, ekonomilerin sıkıntı içinde olduğunu dile getiren Saner, KKTC’nin gerek salgın gerek ekonomik açıdan göreceli olarak daha iyi durumda olsa da sıkıntılar bulunduğunu belirtti.
Saner, adına UBP’ye hükümeti kurma görevi verilmesi halinde sıkıntıları atlatmak için en kısa sürede hükümeti kurmak için çalışmaya başlayacaklarını söyledi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Saner, hükümet için dört senaryo bulunduğunu, en uygun modeli kurmak için çalışma yapılacağını belirtti.
Hükümeti kurma görevini alırlarsa ilk olarak parti yetkili kurullarıyla görüşüp çalışmaya başlayacaklarını , Parti Meclisi kararı olmaksızın hareket etmelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

CUMHURBAŞKANI TATAR CTP GENEL BAŞKANI ERHÜRMANI KABUL ETTİ

ERHÜRMAN: “KURULLAR KONUŞUP BİR KARAR ÜRETMEDİKÇE HERHANGİ BİR DEĞERLENDİRME YAPMAM DOĞRU OLMAZ”

Lefkoşa, 6 Kasım 2020 (T.A.K.): Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ulusal Birlik Partisi(UBP) ile koalisyon olasılığı ile ilgili olarak, konunun önce parti yetkili kurullarında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümet kurma görevi ile ilgili siyasi parti başkanları ile başlattığı temaslar kapsamında CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ı da kabul etti.

Tufan Erhürman, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, teamüller gereği Cumhurbaşkanı Tatar’ın hükümeti kurma görevini, Meclis’te en çok milletvekilini bulunduran UBP’nin bir milletvekiline,  mevcut şartlarda UBP Parti Genel Sekreteri Hamza Ersan Saner’e vermesini beklediklerini söyledi.

Saner’in de teamüller gereği mecliste vekili bulunan siyasi partilerle bir ön görüşme yapmasını beklediklerini ifade eden Erhürman, görevi alan partinin 15 günde bakanlar kurulunda yer alacak isimleri Cumhurbaşkanı’na vermesi gerektiğini de belirtti ve “Biz de Cumhurbaşkanı’na teamüllerin aşılmaması gerektiğini, doğru yöntemlerin uygulanması gerektiğini, görevin birincil olarak Hamza Ersan Saner’e verilmesi gerektiğini söyledik” dedi.

“HİÇBİR SİYASİ PARTİ İLE GÖRÜŞME YAPMADIK”
UBP ile hükümet kurulma olasılığının sorulması üzerine Erhürman, hiçbir siyasi parti ile görüşme yapmadıklarını, UBP ile hükümet kurma söz konusu olması halinde bunun yetkili kurullarında değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Geçmişteki UBP ile CTP koalisyonunun Partideki yansımasının ne olduğunun sorulması üzerine Erhürman, “CTP’de parti içi demokrasi son derece önemlidir. Kurullar konuşup bir karar üretmedikçe herhangi bir değerlendirme yapmam doğru olmaz” dedi.

Haber: Gözde Süreç Sarı – Fotoğraf: Hüseyin Sayıl

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir